Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Zelf goed resultaat neerzetten”

Scheveningen haalde vorig weekend op Houtrust op de valreep een belangrijk punt binnen. De tegenstander van zaterdag, Noordwijk, speelde zich veilig door knappe winst bij De Treffers. Bij een zege kan ook Scheveningen zich veilig spelen!

Tekst: Ton Beije

Vorig weekend pakte Scheveningen op de valreep een punt. Een heel belangrijk punt zelfs. Had er meer ingezeten? John Blok (foto): ,,Door een punt te pakken tegen Almere City wisten we vorige week in ieder geval zeker dat Excelsior Maassluis niet op gelijke hoogte kon komen. Zij moesten na ons eindsignaal nog een helft spelen en Noordwijk begon pas om 18.00 uur. Uiteindelijk is het gat naar Excelsior Maassluis weer vier en pakte Noordwijk knap de winst bij De Treffers, waardoor zij veilig zijn en het verschil hier weer drie punten is.

Eerlijk gezegd denk ik dat een punt voor ons maximaal was. Na een goed begin nam Almere City de wedstrijd over zonder echt kansen te creëren. Vervelend dat het eerste tegendoelpunt weer uit een hoekschop ontstond. Gelukkig wisten we vanaf de aftrap gelijk te maken, maar daarna was het ook weer snel 1-2. Een terechte tussenstand bij rust tegen een goed Almere City. De eerste 25 minuten na rust geven een heel ander beeld en waren duidelijk voor ons. In die fase hadden we flinke kansen om op gelijke hoogte te komen. De laatst twintig minuten kon het alle kanten op, omdat wij steeds meer risico’s gingen nemen en Almere City ook weer wat beter in de wedstrijd zat. In dat gedeelte hadden zij de wedstrijd ook kunnen beslissen, maar mede door op het laatste moment goed verdedigen en prima keeperswerk van Sven van der Maaten, bleven we in de wedstrijd. Geweldig dat de alles of niets wissel met Barry Rog uiteindelijk toch dat belangrijke punt opleverde. Fijn voor het hardwerkende team, maar zeker ook voor Barry, die een pittig seizoen heeft.”

Compliment

Voor het Haaglanden Voetbal Toernooi – een duel dat dinsdag werd gespeeld – was het weer lekker scoren, tegen Die Haghe! Blok: ,,We hebben een fase gehad, waarin scoren ons wat lastiger afging, maar de laatste weken is dat weer prima op orde. Toch is het altijd lekker om wat meer goals te maken. Dinsdag gaf ons ook de ruimte om iedereen speelminuten te geven. Compliment ook aan Die Haghe, dat bleef strijden voor een goed resultaat en er een leuke pot van maakte.”

Ticket

Een ticket voor de Tweede Divisie volgend seizoen kan zaterdag binnengehaald worden. Maar dan moet je zelf wel een goed resultaat neerzetten bij Noordwijk, Excelsior Maassluis zal in de uitwedstrijd op eigen veld tegen Jong Sparta wellicht niet te veel weerstand krijgen. Blok: ,,Als we zelf gewoon een goed resultaat neerzetten hoeven we niet naar Excelsior Maassluis te kijken. Sparta zal overigens niet alleen zijn sportieve plicht willen vervullen, maar heeft ook gewoon de punten nog nodig. Sparta en Almere City moeten bij de eerste negen eindigen om een beslissingswedstrijd tegen de kampioen van de O21-competitie te voorkomen.”

Vrijuit

Speelt het nog een rol dat Noordwijk zich afgelopen zaterdag in veiligheid speelde? Wat herinner jij je van het thuisduel tegen de Noordwijkers? Wat gaat het nu voor duel worden? Blok: ,,Noordwijk hoeft zich geen zorgen te maken en kan na enkele lastige weken vrijuit spelen. Leuk ook voor Kees Zethof, die in zijn laatste thuiswedstrijd een mooi afscheid verdient. De wedstrijd op Houtrust tegen Noordwijk was er één om snel te vergeten. Op een koud, kil en winderig Houtrust werd het een bloedeloze 0-0.

Dit in tegenstelling tot de meeste wedstrijden tussen Noordwijk en Scheveningen waarin meestal genoeg gebeurt tussen deze twee fysiek sterke ploegen. Dat verwacht ik morgen eigenlijk ook.”

Afmaken

Beter nu afmaken en niet wachten tot de laatste wedstrijd? Blok: ,,We zitten in een goede fase, maar hebben nog niets. We benaderen deze wedstrijd dan ook als alle andere en zien dan na afloop wel of dat genoeg is.”

Personele bezetting

Op welke spelers kun je geen beroep doen morgen? Blok: ,,Buiten de langdurig geblesseerden (Van Kleef en Kappel) verwacht ik iedereen aan boord. Barry Rog is ziek geweest, maar kan hopelijk wel aansluiten.”

Lees verder