ADO Den Haag Vrouwen verslaat AZ in laatste duel seizoen 2023-2024

Op Sportpark Irene in Rijswijk stond vrijdag de laatste (oefen)wedstrijd van ADO Den Haag vrouwen voor het seizoen 2023-2024 op het programma tegen AZ.

Tekst: Glenn Duijzer    |      Foto’s: Eric de Wit

De Haagse opstelling werd gedomineerd door speelsters die dit seizoen vaak op de bank zijn begonnen.

ADO Den Haag Vrouwen begon sterk aan de wedstrijd met een drietal corners waarbij de Alkmaarse goalie Netty Booms moeite had met de hoge ballen. Aan de andere kant liet AZ zich ook zien en was het een afstandsschot van Yaël Mollink dat net over het doel van Isa Grimmius verdween.

Halverwege de eerste helft wist Anne van Egmond na een mooie pass van Ilham Abali de bal diagonaal in het doel van AZ te schieten: 1-0. Dit was het sein voor AZ om er nog een schepje bovenop te gooien. De rood-witte vrouwenploeg uit Alkmaar wist in korte tijd een drietal kansen te creëren. Maar Sanne Peereboom (2x) en Isa Dekker wisten de Haagse doelvrouw Grimmius niet te passeren. Uit de laatste mogelijkheid was er zelfs een snelle tegenaanval van ADO Den Haag, waarbij Vanessa Susanna de bal maar rakelings naast schoot.

Vijf minuten voor de rust moest de net ingevallen Jill van den Ende geblesseerd uitvallen na een forse overtreding. Laura Dankelman, die voor Jill van den Ende het veld had verlaten, kwam weer terug in de ploeg. Isa Grimmius liet voor rust in zeer korte tijd duidelijk zien dat ze aan de deur klopt voor een basisplaats, nadat ze drie inzetten van dichtbij wist te keren.

Na rust werd de wedstrijd vooral op de helft van ADO Den Haag gespeeld, maar de absolute uitblinker aan Haagse zijde was doelvrouw Isa Grimmius, die de meest onmogelijke ballen wist te keren. Tweemaal lukte het haar niet, maar deze inzetten gingen beide over het doel. Dat geluk dwong ze af met de overige reddingen.

Er werd na rust ook nog gescoord. Een poging van afstand van Chloé Vande Velde eindigde op de lat, maar Susanna was er als de kippen bij om de vrije bal in het doel te tikken: 2-0. Daarmee werd het seizoen toch nog met een positief resultaat afgesloten, mede door een goed keepende Isa Grimmius.

Enig minpuntje was de blessure van verdedigster Van den Ende. Het was na afloop nog niet duidelijk hoe zwaar deze was.

Opstelling ADO Den Haag:

Isa Grimmius, June Burgers, Pleun Raaijmakers (46. Wiëlle Douma), Cato Pijnacker Hordijk, Laura Dankelman (30. Jill van den Ende / 40. Dankelman), Lauren Glotzbach, Anne van Egmond (60. Gina Viehoff), Chloé Vande Velde, Ilham Abali, Vanessa Susanna, Gina Viehoff (30. Lakeesha Eijken). Niet gebruikt: Manon van Raay, Lobke Loonen.

Lees verder