2e Divisie: Gelijkspel Scheveningen genoeg voor behoud

In de voorlaatste ronde moest Scheveningen nog voluit voor de punten gaan om te voorkomen dat er nacompetitie gespeeld zou moeten worden. Het werd uiteindelijk 2-2 en door het gelijke spel van Excelsior Maassluis kon na afloop het feest losbranden.

Tekst: John Carlier

Doordat Noordwijk zich verleden week al veilig had gespeeld om nacompetitie te voorkomen, kon het vrijuit spelen. Voor Scheveningen was het nog alle zeilen bijzetten, omdat bij verlies en winst van mede kandidaat Excelsior Maassluis de voorsprong op twee punten zou komen, waardoor volgende week de beslissing had moeten vallen.

Vrijuit

In de tweede minuut had Noordwijk al de mogelijkheid om te scoren, maar het schot van Kick Groot ging net over. Scheveningen geschrokken door deze situatie kon niet onder de druk uitkomen en moest toestaan dat Noordwijk vrijuit kon spelen en vervolgens in de tiende minuut via een corner weer een mogelijkheid kreeg. Dit keer werd goed ingegrepen door doelman Sven van der Maaten. Na dertien minuten kwam Scheveningen toch enigszins onder die druk uit en zag zelfs kans om de 0-1 op het scorebord te laten zetten. Vanuit een counter kwam de bal bij Huseyin Dogan en zijn perfecte voorzet werd door Taygeorni Elvilia onhoudbaar langs doelman Lars Jansen geschoten. Door deze stand kreeg Scheveningen meer grip op het spel en een aantal minuten later was het bijna 0-2 door een vrije trap van Huseyin Dogan, maar de bal ging via de lat over.

Gelijkmaker

Hoewel de temperatuur wel zomers was, maar geen aanleiding gaf om een drinkpauze te houden, pakte Scheveningen na deze pauze de draad weer op en kreeg weer de kans om de stand op 0-2 te zetten, maar het schot van Jordy Strooker werd nog net tot corner getikt.

Geheel onverwachts kwam Noordwijk toch op gelijke stand. Het was Sem van Oosten die twee verdedigers passeerde alsof ze er niet stonden en zijn als voorzet bedoelde trap ging tussen de benen door van Sven van der Maaten. Na deze gelijkmaker had Noordwijk tot aan de rust nog twee mogelijkheden, waarbij de kopbal van Dylan Rietveld net over ging en de vrije trap van Sander Bosma recht in de handen van de keeper kwam. Een ruststand van 1-1 die toch wel de juiste verhouding weergaf.

Redding

​Scheveningen begon de tweede weer goed en had in de achtenveertigste minuut de mogelijkheid om 1-2 te scoren. Een kopbal van Tommie Beugelsdijk kwam recht in de handen van de keeper. Na een wissel bij Noordwijk was er weer een mogelijkheid voor Scheveningen. Taygeorni kon alleen op de keeper afgaan, maar werd buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. Een rode kaart was een terechte beslissing geweest, maar de scheidsrechter dacht daar anders over en gaf geel. Wellicht zag Noordwijk enigszins  de bui hangen en wisselde weer. Maar ondanks deze wissels bleef Scheveningen toch druk uitvoeren om die 1-2 te scoren. Via drie corners voor Scheveningen waren er wel mogelijkheden, maar Noordwijk hield goed stand. Weer een drinkpauze in de achtenzestigste minuut en een wissel bij Scheveningen. Mike de Niet kwam in het veld voor Lex Immers.

Ondanks de druk die Scheveningen uitvoerde om met winst naar huis te gaan, was het toch bijna 2-1 voor Noorwijk. Sem van Oosten kon alleen op de keeper afgaan en via een fantastische redding van Sven van der Maaten werd het schot nog net tot corner verwerkt. Hierna wisselde Noordwijk drie spelers, maar ook zij konden geen verandering in de stand brengen. Sterker nog, het was invaller Mike de Niet (foto), die de stand op 1-2 bracht. Vanuit een voorzet nam hij de bal in één keer op de slof en buiten bereik van de keeper kwam de bal in het net tot stilstand.

Rooskleurig

Dankzij deze stand zag het er rooskleurig uit voor Scheveningen. Trainer John Blok wisselde nog wel twee spelers, maar moest uiteindelijk in de negentigste toch accepteren dat

Noordwijk de gelijkmaker scoorde. Deze 2-2 stand kwam door knullig verdedigen tot stand. Het was invaller Ruben Marbus, die hier gretig gebruik van maakte. In de extra tijd was het nog even billen knijpen voor Scheveningen, waarbij zelfs twee spelers nog een gele kaart kregen, maar uiteindelijk kon na het laatste fluitsignaal en bij het horen van de gelijke stand bij Excelsior Maassluis toch feest gevierd worden. In de laatste wedstrijd kan tegen het eveneens in de nacompetitie spelende Kozakken Boys vrijuit worden gespeeld.

Lees verder