O23 3C/3D: Degradatie Scheveningen, slechte beurt DSO

Graaf Willem II VAC speelde zich in veiligheid met een zege op Nieuwkoop. Voor Scheveningen viel het doek in 3C na een ruime nederlaag bij HVV. FC ’s-Gravenzande en DSO leden nederlagen in 3D en verkeren nog steeds in degradatienood. FC Zoetermeer moest de winst aan XerxesDZB laten.

Tekst: Roland van der Linden

O23 3e divisie C

HVV O23 – Scheveningen O23

Door een 8-1 nederlaag bij HVV degradeerde Scheveningen naar de vierde divisie. Namens de ploeg van trainer Mario Taal (foto) scoorde Gandy Fuzni de enige treffer bij een 7-0 achterstand. Abe Jongebreur (3x), Bart Liefland (2x), Jeroen Sandell (2x) en Thijn Vlakkenburg schoten HVV naar de ruime overwinning.

Nieuwkoop O23 – Graaf Willem II VAC O23

Het duel tussen de twee laagvliegers eindigde in een Wassenaarse overwinning. Tien minuten voor de rust stelde Jack Kusters Maurits Luyxks in staat om de 0-1 op het scorebord te zetten. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Dit was mede te danken aan doelman Emile Roerdink, die een strafschop stopte van sv Nieuwkoop in de 73e minuut.

O23 3e divisie D

FC Zoetermeer O23 – XerxesDZB O23

Tegen kampioen XerxesDZB kon FC Zoetermeer niet voor een verrassing zorgen. Na een 0-0 ruststand moest de formatie van trainer Ferdy Macnack na de thee het hoofd buigen: 1-2. Dylan Versluis scoorde de enige treffer namens de Zoetermeerders dat om zeker te zijn van promotie komend weekend moet winnen van Sparta.

DSO O23 – Nieuwerkerk O23-2

Op eigen veld moest DSO zich gewonnen geven tegen hekkensluiter Nieuwerkerk 2 en belandde door de 4-5 nederlaag zelf op de laatste plaats. Bij rust hielden de teams elkaar nog in balans: 2-2. Luca Gilliot en Dani Bergshoef scoorden namens de thuisploeg. Na rust leek DSO door treffers van Jordy Mai en Daniel Omosebi de winst te pakken. Nieuwerkerk kon daarna nog drie keer het net vinden, waardoor het duel in 4-5 eindigde.

FC ‘s Gravenzande O23 – Sparta R. (av) O23

De Westlanders konden tegen Sparta geen vuist maken. Na een 0-2 achterstand ging het duel met 0-3 verloren. Door de nederlaag heeft FC ’s-Gravenzande maar één punt voorsprong op hekkensluiter DSO.

 

Lees verder