ADO Den Haag contracteert drie talenten uit Onder 17

ADO Den Haag heeft deze week drie jeugdspelers, uitkomend in de Onder 17, gecontracteerd. Clydel Kigongo (16), Hakan Argun (17) en Bram Wesseling (17) hebben hun eerste contract in het Bingoal Stadion getekend.

Alle drie de talenten zijn zodoende tot medio 2027 aan de Residentieclub verbonden. De huidige Onder 17, waar alle drie deze spelers onderdeel van uitmaken, staat bekend als een ‘gouden lichting’, die de komende jaren de basis moet gaan vormen voor de O19 en O21 van ADO Den Haag.

Het succesvolle jeugdelftal is in het eerste deel van dit seizoen gepromoveerd naar de hoogste klasse en heeft zich met een keurige vijfde plek zo goed als veilig gespeeld dit seizoen.

Academy Director Albert van der Dussen, had tijdens deze ondertekeningen lovende woorden over deze talentvolle spelers.

Clydel Kigongo

,,Clydel is een tweebenige speler die vrijwel op alle aanvallende posities uit de voeten kan. Hij beschikt over verschillende kwaliteiten. Hij is technisch zeer vaardig, snel, fysiek sterk, tweebenig en heeft daarnaast ook nog eens een scorend vermogen. Clydel is een speler die er alles voor over heeft om prof te worden.”

Hakan Argun

Van der Dussen: ,,Hakan is een klassieke rechtervleugelspits met een goede techniek, snelheid, diepgang én eveneens scorend vermogen. Hakan is kopsterk en bovenal een geboren teamplayer met een ‘Haagse’ mentaliteit. Hij past perfect bij onze club.”

Bram Wesseling

,,Bram is een fysiek sterke box-to-box speler”, aldus Van der Dussen. ,,Dit kenmerkt zich vooral in zijn diepgang en loopvermogen op het middenveld. Bram heeft veel potentie en bezit over een geweldige winnaarsmentaliteit, waardoor we veel van hem verwachten de komende seizoenen.”

(Foto’s: ADO Den Haag)

 

Lees verder