Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk: ,,We gaan vol voor plek in nacompetitie”

FC ‘s-Gravenzande heft nog steeds kan op het competitietoetje: meedoen aan de nacompetitie met kans op een plaats in de Derde Divisie. Als de ploeg dat op eigen kracht wil doen, moet er zaterdag gewonnen worden van Zwakuwen in Vlaardingen.

Tekst: Ton Beije

Vorig weekend speelde FC ’s-Gravenzande op eigen veld met 1-1 gelijk tegen RVVH. Trainer Mike Jonk (foto): ,,Dat gelijke spel tegen RVVH was een tegenvaller, vooral gezien ons overwicht in de wedstrijd. We maakten op het perfecte moment de 1-0, helaas had RVVH aan één kans genoeg om er nog een gelijkspel van te maken. Gelukkig hebben we alles nog in eigen hand.”

Lastig

Maar dan moet er zaterdag gewonnen worden – als FC ’s-Gravenzande alles in eigen hand wil houden – uit bij Zwaluwen en dat is geen gemakkelijke opgave. Jonk: ,,De uitwedstrijd tegen Zwaluwen wordt zeker een lastige wedstrijd. Zij hebben een sterke ploeg die het iedereen lastig kan maken, dat hebben ze dit seizoen al vaak laten zien. Zwaluwen wil nog voor de derde plaats gaan en wij gaan ook vol voor de winst om onze plek in de nacompetitie veilig te stellen.”

Thuis 2-2

Wat herinner je je van de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen? Jonk: ,,We begonnen sterk en kwamen op een 2-0 voorsprong. Helaas lieten we Zwaluwen terug in de wedstrijd komen en werd het uiteindelijk 2-2. In de slotfase kregen we nog een rode kaart, maar desondanks kregen wij de beste kansen om die wedstrijd te winnen.”

Veerkracht

Mocht het zaterdag lukken, is FC ’s-Gravenzande volgens de trainer dan klaar voor de nacompetitie? Jonk: ,,We zijn zeker klaar zijn voor de nacompetitie. We hebben gedurende het seizoen veerkracht getoond en laten zien dat we in staat zijn om in moeilijke wedstrijden resultaten te halen. Het team is gemotiveerd en gefocust op de doelstelling. We zullen alles geven om te strijden voor promotie.”

,,Nog niet iedereen is volledig fit om te kunnen starten”, laat Jonk nog weten, ,,maar we kunnen met een complete selectie naar Zwaluwen.”

Lees verder