Warming-up 3e Divisie: TOGB-Blauw Geel’38, niet zomaar competitiewedstrijd

De laatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 is er één waarin voor de tegenstander van TOGB, Blauw Geel’38, veel te halen valt. Immers kan de ploeg uit Veghel bij een misstap van Barendrecht, dat uit bij Kloetinge speelt en SteDoco, dat UNA treft, nog de titel grijpen, als er in Berkel en Rodenrijs gewonnen wordt.

Tekst: Ron Fruining

Trainer Maurice Verbunt zag zijn ploeg de afgelopen weken inlopen op de koplopers. Afgelopen speelronde werd bovendien afgerekend met TEC. Blauw Geel won overtuigend van de ploeg uit Tiel met 3-0 en sleepte met de overwinning, de derde periode binnen die recht geeft op de nacompetitie voor promotie naar de tweede divisie.

Apotheose

De apotheose, de titel in de vierde divisie B, kan ook nog gerealiseerd worden door de equipe van Verbunt. Dit kan gaan gebeuren op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs, mits Blauw Geel’38 zelf wint en de tweede andere titelkandidaten falen.

De thuisploeg van trainer Jonathan Jonk zal voor eigen publiek de uitzwaaiwedstrijd voor haar stafleden en spelers die vertrekken, echter ook willen winnen. Zo kan het zaterdag wel eens een heel boeiende ontmoeting worden tussen gastheer TOGB en het bezoekende Blauw Geel’38.

Succes

Op tweede pinksterdag was er voor TOGB succes, want voor het tweede jaar op rij werd de Voetbal Rijnmond Cup gewonnen. Na de 1-1 in de reguliere speeltijd werd er in de verlenging niet gescoord. Strafschoppen moesten uitwijzen wie de winnaar werd. TOGB nam de strafschoppen het beste en won de serie met 4-3 van Spijkenisse, dat twee klasse lager uitkomt in de eerste klasse en pakte zo de cup en de hoofdprijs.

Vraagtekens

Komende zaterdag is er voor de staf van TOGB nog wel een aantal vraagtekens. Niet alle spelers hebben de wedstrijden bij Barendrecht en met Spijkenisse zonder blessures kunnen beëindigen. Het is dus maar de vraag of TOGB in de gewenste en vertrouwde opstelling kan aantreden op jacht naar de verbetering van het aantal punten, dat vorig seizoen bijeen werd gespeeld.

De aftrap tussen TOGB en Blauw Geel’38 is om 18.00 uur.

Lees verder