Westland Cup: Zaterdagploeg Westlandia plaatst zich voor finale

De zaterdagploeg van Westlandia is nog lang niet klaar met het seizoen. Het team van trainer Theo Verbeek (foto) plaatste zich al eerder voor de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup op zaterdag 15 juni op het veld van FC ’s-Gravenzande, dinsdagavond bereikte het ook de finale van de Westland Cup door winst op sv Honselersdijk, dat overigens wel met het tweede team speelde in verband met de nacompetitiewedstrijd van komende zaterdag tegen RCL.

Tekst: Ton Beije

Westlandia kende op het veld van organisator vv Naaldwijk een geweldige start. Al in de tweede minuut kwam het team van Verbeek op een 1-0 voorsprong door een treffer van Jari Lievaart.

Tegenvaller

Een tegenvaller was in de 26e minuut de rode kaart voor Lars van der Berg, die kon gaan douchen na een overtreding op het middenveld. Westlandia moest verder met tien man. Tien minuten later een eerste wissel aan de kant van de Naaldwijkers. Rick van Schie ging naar de kant en voor hem kwam Thomas van der Putten binnen de lijnen. De 1-0 voorsprong voor Westlandia stond bij rust nog op het scorebord.

Afstandsschoten

Bij Westlandia in de rust twee wissels. Pepijn Vis en Twan van der Hoeven waren in het veld gekomen voor Donny van Oijen en Jari Lievaart. Na ruim tien minuten een kans voor Dennis van Beek, maar zijn schot van ver op een leeg doel, levert niets op. Na een uur probeerde Dennis van Beek het nogmaals toen hij de sv Honselersdijk-goalie te ver voor zijn doel zag staan. Bijna vanaf de middellijn schoot hij op doel, maar de bal hobbelde net naast.

Genadeklap

Met nog achttien minuten op de klok kwam de tweede Naaldwijkse treffer dan toch. Na eerst de wissel Sander Leivaart voor Dylan Dawson scoorde Jay Geeratz de 2-0. sv Honselersdijk was dicht bij de aansluitende treffer zes minuten voor tijd, maar de bal werd door Mike Vijverberg van de lijn gehaald. Vier minuten voor tijd viel de 2-1 dan toch, maar verder kwam het tweede team van trainer Pim van der Hoorn niet, want in de blessuretijd gaf Pepijn Vismet sv Honselersdijk de genadeklap: 3-1.

Westlandia (za) komt nu op 8 juni uit in de finale van de Westland Cup.

 

Lees verder