Twee ‘regiospelers’ in selectie Ronald Koeman voor EK in Duitsland

Bondscoach Ronald Koeman heeft zijn selectie van 26 spelers bekend gemaakt voor UEFA EURO 2024 in Duitsland. De definitieve groep van (maximaal) 26 spelers – onder wie tenminste drie keepers – moet uiterlijk vrijdag 7 juni bij de UEFA worden ingeleverd.

In de selectie van Ronald Koeman zitten twee spelers die ook actief waren in deze regio. Nathan Aké (ooit begonnen bij Wilhelmus) en Jerdy Schouten (foto) maakten deel uit van de jeugdopleiding bij ADO Den Haag. Joshua Zirkzee (ook ex-ADO-jeugd) had ook gehoopt op een uitverkiezing na een goed seizoen, maar hij kampt al enige weken met een blessure, waarvan hij nu herstellende is.

Vervangen

In geval van een ernstige blessure of ziekte kunnen spelers uit de definitieve selectie nog vervangen worden tot de eerste groepswedstrijd van het betreffende land. De medische commissie van de UEFA moet dit wel sanctioneren. Een keeper die dermate geblesseerd raakt of ziek wordt dat verdere deelname aan het toernooi is uitgesloten, kan voor elk duel worden vervangen. Ook hier is het fiat van de UEFA vereist.

Start voorbereiding

Zaterdag 1 juni verzamelen spelers en staf in Zeist voor de start van de officiële voorbereiding op het EK. Het Nederlands elftal speelt twee oefenwedstrijden in Stadion Feijenoord in Rotterdam. Donderdag 6 juni treft Oranje Canada en maandag 10 juni is de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland. Daags na de ontmoeting met IJsland staat het vertrek naar het Team Base Camp in Wolfsburg gepland.

EK

De Europese eindronde gaat vrijdag 14 juni in München van start met de ontmoeting tussen gastland Duitsland en Schotland. Een maand later, zondag 14 juli, vindt in Berlijn de finale plaats.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder