Meiden Oranje O15 nemen revanche op Engeland met fraaie zege

Het Oranje meisjesteam O15 heeft zich dinsdagmiddag knap gerevancheerd tegen de leeftijdsgenoten uit Engeland. Afgelopen zondag verloor de ploeg van coach Maria van Kortenhof nog in blessuretijd van de Engelsen. Dinsdag pakte Oranje O15 in Oldenzaal de winst: 2-0.

Met een voorsprong ging Oranje de rust in (treffer van Donna Vos) en de ploeg was er veel aan gelegen om die voorsprong te verdedigen. In de tweede helft kwam ook Suze Wassink (foto) van Wilhelmus weer binnen de lijnen. Zij verving Loet Klinckhamer. In de 54ste minuut kwam Nederland na een sublieme aanval op de bevrijdende 2-0 door een treffer van Ulrike Mendes Ros.

Leerzaam

Eerder deze maand speelde Oranje ook al twee wedstrijden, toen tegen België. Het tweede duel met Engeland was de afsluiter van een leerzame maand mei. KNVB-coach Van Kortenhof tegen Ons Oranje: ,,Het niveau ligt al erg hoog, maar moet nog verder omhoog. Wedstrijden over de streep trekken, onder de druk uitvoetballen, als team verdedigen. Daar zat wel echt een stijgende lijn in.”

Weggeven

De nieuwe lichting maakte tegen België en Nederland ook kennis met de harde wetten van het topvoetbal. Ook dat is alleen maar goed volgens de coach. ,,Ze hebben wel geleerd dat je op internationaal niveau geen kans mag weggeven.”

De nieuwe lichting maakte tegen België en Nederland ook kennis met de harde wetten van het topvoetbal. Ook dat is alleen maar goed volgens de coach. “Ze hebben wel geleerd dat je op internationaal niveau geen kans mag weggeven.”

Uitdaging

In juni speelt Onder 15 haar volgende interland, dit keer tegen de Verenigde Staten. ,,Dat is echt de volgende stap, de wereldtop. Dat wordt een hele grote uitdaging. Ze kunnen dan ook zelf zien wat de top inhoudt. Het is belangrijk voor hun ontwikkeling om dit mee te maken. De meiden hadden het er nu al over”, keek Van Kortenhof met OnsOranje vooruit.

 

 

Lees verder