Nacompetitie: Slechte start Westlandia met 0-3 verlies tegen Achilles Veen

Trainer Maurizio Ceccucci had zich ongetwijfeld een beter begin voorgesteld van de nacompetitie. Westlandia ging op de Hoge Bomen met 0-3 onderuit tegen Achilles Veen. De uitbeurt zaterdag zal zwaar worden, maar in voetbal blijft alles altijd mogelijk en zeker in de nacompetitie.

Tekst: Ton Beije

Westlandia probeerde sterk te openen om op eigen veld de eerste slag te slaan. Kansen leverde dat echter niet op in de aanvangsfase. Bijna halverwege de eerste helft was er een prima kans voor Achilles Veen. Uit een hoekschop werd de bal goed ingekopt door Stephen Warmolts, maar Desley Bransen (foto) was alert en haalde de bal op de doellijn weg.

Volley

Na dik een half uur leek Westlandia een goede kans te krijgen. Uit een voorzet van Tim van Marrewijk wilde Anass Achahbar de bal met een volley binnenschieten, maar dat mislukte waarna het speeltuig een eenvoudige prooi werd van de Achilles Veen-doelman. Drie minuten later was het raak aan de andere kant. De bal werd uit een vrije trap van grote afstand door Jari Koenraat knap in de kruising geschoten: 0-1.

Tegenvaller

Op slag van rust probeerde Desley Bransen het nog met een schot, maar zijn inzet vloog net naast het doel van de bezoekers. Westlandia kon terugkijken op een goede eerste bedrijf, maar Achilles Veen ging wel met een nipte voorsprong de rust in.

Een grote tegenvaller voor de gastheren was, dat Achilles Veen vlak na het begin van de tweede helft de marge wist te verdubbelen. Pim Goossens tikt de bal na een voorzet vanaf de linkerflank binnen: 0-2. Vijf minuten later was het bijna 0-3. Westlandia leed op het middenveld balverlies, waardoor een grote kans ontstond voor Jochem Scheij, maar tot opluchting van de thuisploeg verdween zijn schot naast.

Wissels

Na twintig minuten greep trainer Ceccucci in. Hij bracht met Dinand Kuhn en Ismael Afellah twee verse wissels in het veld. Anass Achahbar en Zion Valies gingen naar de kant. Op slag van een uur spelen was Westlandia dicht bij de aansluitingstreffer, maar de inzet van Sergi Roeleveld werd door de Achilles Veen-doelman met een knappe reflex onschadelijk gemaakt.

In de 67e minuut werd het duel door Achilles Veen in het slot gegooid. Thomas de Man kwam goed door langs de achterlijn en schoot onhoudbaar de 0-3 binnen. Bij Westlandia werd wel duidelijk dat het nu een moeilijk verhaal werd. Freek van Eijk mocht nog in het veld komen voor Hidde van der Arend en Stijn van Os maakte plaats voor Carel Makobo. Het laatste wapenfeit kwam van Desley Bransen, maar de bal verdween uit zijn vrije trap net over het vijandelijke doel.

Opgave

Zaterdag staat Westlandia voor de zware opgave op uit tegen Achilles Veen een 0-3 achterstand ongedaan te maken. Zeker in nacompetitievoetbal zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Dat wezen recentelijk wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie ook uit.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder