Nacompetitie 4e Divisie/1e klasse: VELO na enerverend duel naar tweede ronde

In de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie was vv Almkerk de tegenstander van VELO. Evenals VELO eindigden de gasten uit het Land van Heusden en Altena op de derde plaats, maar dan in de eerste klasse E. Enkele statistieken: qua punten nagenoeg gelijk, VELO 24-38 en Almkerk 24-37, doelsaldo VELO 41-26 en Almkerk 50-40. VELO dus defensief beter en Almkerk meer scorend vermogen.

Tekst: Louis de Letter      |     Foto’s: Sander de Hollander

In deze wedstrijd tellen deze cijfers echter niet en met de wind in de rug ging Almkerk met veel passie en strijd voortvarend van start. De eerste doelpogingen waren dan ook van de gasten, maar bij Nick Kant, Quinton Eugenia en Jelle Stalenhoef ontbrak nog het juiste vizier om de score te openen. VELO, met Bas van Dommelen (goede wedstrijd) in de basis voor de geblesseerde Ryan Korsuize, kwam er af en toe ook goed uit, maar kopballen en schoten op doel van Rens de Vries, Rick Das en Irshan Jagbandhan waren niet succesvol. Het paste wel in het beeld van de wedstrijd dat Almkerk in de 35e minuut op voorsprong kwam. Een verre bal van Nick Kant werd fraai gecontroleerd door Quinton Eugenia, die vervolgens niet faalde en VELO-doelman Deniz Pamuk wist te passeren: 0-1. Enkele minuten voor het rustsignaal werd het zelfs 0-2 via Melvin van den Heuvel wederom op een assist van Nick Kant.

Na de thee was het duidelijk dat VELO uit een ander vaatje moest tappen om nog tot een positief resultaat te komen. Bram Zwinkels was in de plaats gekomen van Erik Letsch en ook Emiel Rours kwam al snel de gelederen versterken ten koste van Abel Dries. VELO nam het initiatief met in de vijftigste minuut al de aansluitingstreffer. Uit een voorzet van de opgekomen Rick Dasbracht Rens de Vries met een bekeken kopbal de 1-2 op het scorebord.  VELO bleef aandringen en leek na een uur voetbal de gelijkmaker te scoren, maar het feest ging wegens buitenspel niet door. Aan beide kanten doelpogingen zonder succes en naarmate de tijd verstreek ging het er toch steeds meer naar uitzien dat VELO aan het kortste eind zou trekken. Maar zoals bij eerdere wedstrijden zat het venijn ook nu weer in de staart. Ver in de extra tijd werd Joran ter Schiphorst, ingevallen voor Irshan Jagbandhan, in de zestienmeter ten val gebracht. Scheidsrechter Smit wees resoluut naar de stip, waarna de toegewezen strafschop onberispelijk werd ingeschoten door Emiel Rours: 2-2.

De reguliere speeltijd zat er op dus verlengen. Het aanvangssignaal had nog maar net geklonken of de man van het scorebord moest weer aan het werk. De ingevallen Tezrick Pereira, voor Bas van Dommelen, kon na goed doorzetten de bal toch voor het doel brengen waarna de vrijstaande Emiel Rours beheerst VELO op voorsprong bracht: 3-2. Na enkele mislukte doelpogingen van Almkerk was het VELO, dat de voorsprong nog verder wist te vergroten. Uit een vrije trap van Emiel Rours liet Rick Das, na wijfelend ingrijpen van de Almkerk-doelman, met een kopbal de 4-2 noteren.

In de tweede helft van de verlenging, met Bradley van Egmond en Tim Bos voor Benjamin el Amrani en Rens de Vries, zette Almkerk met de wind in de rug er nog een tandje bij en moest VELO, met Lars de Jong als de grote spelmaker en Man of the Match, toch goed bij de les blijven om de druk te weerstaan. Enkele minuten voor het allerlaatste fluitsignaal werd het toch nog even schrikken bij alles wat VELO is toen Daan van der Leun zijn team met de 4-3 weer dichterbij bracht. VELO kon in de resterende (+extra) minuten deze kleine voorsprong vasthouden en klonk het verlossende fluitsignaal van scheidsrechter Smit als muziek in de oren.

Na een toch wel slechte eerste helft toonde VELO na de pauze en in de verlenging meer dan voldoende veerkracht om de overwinning naar zich toe te trekken. Dat geeft moed voor de tweede wedstrijd in deze nacompetitie, uit bij SHO in Oud-Beijerland.

Deze wedstrijd wordt aanstaande woensdag, 5 juni, gespeeld met als aanvangstijd 20.00 uur.

Lees verder