Nacompetitie 4e Divisie/1e klasse: Mark Moen (Wippolder): ,,Vol vertrouwen volgende horde te nemen”

Ook Wippolder doet nog volledig mee voor een plek volgend seizoen in de Vierde Divisie. Door de winst afgelopen zondag in het verre Limburg bij Susteren, mag deformatie van trainer Mark Moen vanavond voor eigen publiek uitkomen tegen Bennekom. Bij winst wacht zaterdag de volgende wedstrijd op neutraal terrein.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt trainer Mark Moen terug op de wedstrijd van zondag tegen Susteren?

,,We kijken met een lekker en tevreden gevoel terug op de wedstrijd in Limburg. Tevreden omdat we winnend uit de strijd zijn gekomen, maar ook omdat dit soort wedstrijden je als speler altijd beter maakt omdat je je kunt meten tegen goede ploegen. Ook helpt dit soort wedstrijden je te leren omgaan met meer druk wanneer het aankomt op deze afvalrace. Verder was het genieten omdat we met een mooie groep spelers, staf en supporters een gezellige dag ervan hebben gemaakt. Naast de goed geregelde dag waren er ook allerlei hapjes gemaakt door een aantal lieve dames en werd het zondagavondje een latertje met deze mooie groep mensen.”

Het was een eind rijden, maar met winst is dan de terugweg niet zo’n probleem. Er werd volop gezongen en je liet jezelf ook niet onbetuigd.

,,Klopt ! De heenreis was al gezellig, maar op de terugreis werd er in combinatie met de overwinning natuurlijk een schepje bovenop gedaan. Een klein drankje voor een ieder en een hele bus vol, die uit volle borst meezong met veel heerlijke nummers.”

Nu vanavond thuis tegen Bennekom, wat weet je van die ploeg?

,,Er staan wat beelden online, dus dat helpt wat en daarnaast heb ik wat trainers uit die regio gesproken om te verifiëren. Verder wil ik vooral naar mijn eigen ploeg kijken en gaan wij vol vertrouwen deze volgende horde nemen.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Als je deze fase bereikt heb je gewoon een goede ploeg met specifieke kwaliteiten. Ik verwacht een wedstrijd die vol zal staan van energie en spektakel. Beide ploegen zullen strijden voor wat ze waard zijn en ook zal er het nodige publiek op afkomen wat de sfeer en ambiance alleen maar ten goede zal komen.”

Het is een lang seizoen voor Wippolder, maar het zal niet moeilijk zijn de ploeg scherp te houden, gelet op wat er te winnen valt.

,,De spelers zijn fris en gretig. Wij zijn klaar voor de wedstrijd na de puntjes op de bekende i tijdens de dinsdagtraining. Woensdagavond weten wij of we de finale hebben gehaald en een stapje verder zijn dan vorig seizoen.”

Hoe groot is het voordeel om thuis te spelen?

,,Het is lekker om thuis te spelen, zeker op een doordeweekse dag. Bennekom moet toch wat extra uren maken en hopelijk komen er verder ook weer veel trouwe aanhangers van ons naar de Pauwmolen om ons aan te moedigen.”

Mis je door blessures of pijntjes nog spelers?

,,De groep is ongeschonden uit de strijd van zondag gekomen. Op een tweetal langdurige blessuregevallen na en een twijfelgeval is iedereen fit en klaar voor deze mooie wedstrijd.”

Lees verder