Nacompetitie 3e/4e Divisie: FC ’s-Gravenzande promoveert na winst op Unitas

Zou het toch nog lukken, promotie naar de Derde Divisie voor FC ’s-Gravenzande? In een spannende wedstrijd hielden Unitas en FC ’s-Gravenzande afgelopen woensdag elkaar in evenwicht. In de eerste helft waren de ’s-Gravenzanders de bovenliggende partij en gingen de rust in met een 0-2 voorsprong, die had nog veel hoger kunnen zijn. Na rust was het Unitas dat de touwtjes in handen nam en de stand weer gelijktrok: 2-2.

Tekst: Jan Hoogenraad      |     Foto’s: Pieter Vermeer

Een spannende wedstrijd dus, want beide ploegen zullen er alles aan willen doen om, wat betreft Unitas zich te handhaven in de Derde Divisie of voor FC ’s-Gravenzande te promoveren.

In de eerste helft gebeurde er eigenlijk nauwelijks iets, beide ploegen waren aftastend en ging de wedstrijd gelijk op. Voor FC ’s-Gravenzande leek in de zesde minuut Tyler Mulder gevaarlijk te worden na voorbereidend werk van Stefan Bruijn, maar hij kwam uiteindelijk niet tot een schot. Voor Unitas probeerde twee minuten later Shenty Saez het met een schot van afstand, maar doelman Edgar Leerdam had daar geen moeite mee.

Sil van Ooijen liet ook nog een schotje los op doelman Luc van Dongen, maar het echte venijn ontbrak. Na een kwartier een tegenvaller voor de thuisploeg toen Roy Vermolen geblesseerd het veld moest verlaten. Zijn vervanger was Roy van Beek. De beste kans voor Unitas viel in de 27e minuut te noteren toen Ray Versluis kon inschieten, maar ook nu bleek Edgar Leerdam weer een betrouwbare sluitpost door de bal te pakken. Dat was het dan ook wel wat beide ploegen lieten zien voor de rust, geen van beide ploegen wilden op achterstand komen en bleven loeren op een snelle uitval, maar die kwam er niet.

Bij aanvang van de tweede helft stond iedereen weer op zijn plaats, maar vond een aantal ’supporters’ van naar verluidt een harde kern van een club die helemaal niets met deze wedstrijd te maken had, het nodig een aantal rookpotten in de brand te steken. Reden voor scheidsrechter Tunnissen de ploegen dan maar weer even naar de kleedkamer te sturen. Na dit oponthoud kon de wedstrijd gelukkig weer verder en vielen er toch wat meer kansjes voor FC ’s-Gravenzande te noteren, maar in eerste instantie was het allemaal net niet. Eerst was het Unitas dat een poging waagde, maar Giannique Franciscus de Vulder schoot de bal wel heel erg hoog over. In de 58e minuut een poging van Sil van Ooijen op aangeven van Frank Broos, maar zijn inzet was veel te zacht en daar had de Unitas-doelman geen moeite mee.

Nadat voor Unitas Medhanie Habtemariam naast had geschoten uit een hoekschop was het aan de andere kant Twan van Meerten die zijn inzet via de doelman tot hoekschop zag verwerkt. Uit deze hoekschop van Timo Ploemen kopte Ardi Luijendijk de bal maar net naast. Ook Pascal Broch moest in de 64e minuut geblesseerd van het veld, zijn vervanger was Gino Creutzberg. Hierna kwam Frank Broos nog in een goede schietpositie, maar hij schoot veel te zacht in. FC ’s-Gravenzande zette zeker de laatste twintig minuten wat meer druk, gesteund door de talrijke supporters, en drong Unitas verder terug op eigen helft. Je zag dat ook bij de tegenstander de pijp  langzaam leeg raakte en Unitas nog maar weinig weerstand kon bieden. Een schotje van Roy van Beek was veel te zacht, evenals dat van Frank Broos op aangeven van Stefan Bruijn.

Met nog tien minuten op de klok kon Frank Broos de bal nog een keer inkoppen, maar de inzet werd door doelman Luc van Dongen gepakt. De wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen, maar nadat de ingevallen Yuri Westhoff zijn inzet tot hoekschop zag verwerkt was het Timo Ploemen die de bal voor het doel bracht in de 89e minuut. In een scrimmage voor het Unitas-doel zag Roy van Beek kans in te schieten en hij zag de bal via de handen van doelman Luc van Dongen in het doel verdwijnen: 1-0. In de resterende zeven minuten blessuretijd was Unitas niet meer bij machte om nog iets te forceren en kon het feest losbarsten op het Juliana Sportpark.

Voor het eerst in de geschiedenis promoveert FC ’s-Gravenzande naar de Derde Divisie. Een mooie prestatie van de spelers, trainers en verdere staf en zeker een welgemeende felicitatie waard. De promotieschaal werd uitgereikt en kregen de spelers een herinneringsmedaille omgehangen.

 

 

Lees verder