Nacompetitie 3e/4e Divisie: Verlies Wippolder, maar kans op promotie blijft

Aan een goede sfeer ontbrak het zaterdag zeker niet op sportpark Watermolen in Zaltbommel. Gastheer Nivo Sparta had de zaakjes op orde en ontving zowel Valkenswaard als Wippolder op een prettige wijze.

Foto’s: Wouter Dill

De wedstrijd startte door de drukte op de weg zo’n twintig minuten later, maar de sfeeracties waren er niet minder om. Met veel geluid, trommels en rook liet de Wippolder-aanhang zien klaar te zijn voor deze voor de club historische finale. Op het veld was het de eerste tien minuten merkbaar dat er veel op het spel stond. Beide ploegen waren wat onrustig door de spanning en het was aftasten.

Veldoverwicht

Wippolder had de eerste helft een licht veldoverwicht, maar de betere kansen waren voor Valkenswaard. De sluwe aanvallers van Brussel en Van Ham hielden de verdedigers van Wippolder bezig maar tot aan de rust bleef de 0-0 op het scorebord staan.

Na de rust veranderde het spelbeeld en werd Valkenswaard sterker. Een bal op de paal en de lat en twee reddingen van doelman Dion de Jong hielden de Delftse formatie op de been. Aan de andere kant ook een bal op de paal, een goede kans van Berto de Vree twee situaties waarin Hellemons en Van den Berg alleen op de keeper afgingen. Het bleef echter doelpuntloos en de laatste vijftien minuten golfde het spel op en neer. Wippolder leek last te hebben van de 120 minuten van afgelopen woensdag en kon voorin geen potten breken. Trainer Mark Moen bereidde vlak voor tijd een ander plan voor om de verlenging in te gaan.

Zo ver kwam het echter niet omdat Valkenswaard ver in blessuretijd uiteindelijk alsnog de 1-0 op het scorebord zette. Na een voorzet aarzelden doelman en verdedigers, waardoor de bal voor de voeten kwam van Jordi van Meurs. De aanvaller frommelde de bal bij de tweede paal binnen. Met nog twee minuten blessuretijd leek een gelijkspel een haast onmogelijke opgave voor Wippolder. Met man en macht trokken de blauw-witten naar voren, maar lukte het dit keer niet er nog iets uit te slepen.

Een geweldig moment deze ervaring met een mindere afloop, maar ondanks de teleurstelling ook een trots gevoel over deze mooie dag en superprestatie nog steeds. Komende zaterdag mag Wippolder thuis in de herkansing. Er is nog één plek in de vierde divisie te vergeven en daar mogen de verliezend finalisten om gaan strijden. Zaterdag 15 juni ontvangen de Delftenaren op de Pauwmolen SHO uit Oud-Beijerland, aftrap 16.00 uur

 

Lees verder