Oud-trainer Geoff Burch in eregalerij bij HVV

Op zaterdag 22 juni om twaalf uur wordt een foto van oud-trainer Geoff Burch (foto) van HVV toegevoegd aan de eregalerij in het clubhuis op de Diepput.

Geoff Burch was van 1971 tot 1981 zowel cricket- als voetbaltrainer van de club aan de Van Hogenhoucklaan. Hij was als jeugdspeler keeper bij Leicester City en wicketkeeper bij Leicestershire.

Toen hij een keus moest maken tussen beide sporten werd dat cricket en speelde hij zes seizoenen als reserve-wicketkeeper professioneel cricket voor Leicestershire. Daarna begon hij aan een sportopleiding aan de universiteit van Loughborough, waar hij zijn vrouw Joyce leerde kennen.

Engelse voetbaltrainer

Geoff Burch werd regionalcoach bij de Football Association en toen HVV een Engelse voetbaltrainer zocht, kwam Edward Delboy via de FA bij Geoff Burch terecht. Eenmaal in Nederland bleek Burch ook een profcricketer te zijn geweest en werd hij ook trainer van HCC.

Terug

Na een periode van tien jaar bij HVV vertrok Geoff Burch weer naar Engeland waar hij tot zijn pensionering bij een middelbare school in Essex ging werken. Daarna kwam hij nog tweemaal terug om in de zomer  met de HCC-jeugd  aan de slag te gaan.  Zijn kinderen Simon en Kira zullen op 22 juni ook aanwezig zijn.

(Foto: HVV)

Lees verder