Nieuwsflits Keuken Kampioen Divisie

Haaglanden Voetbal brengt regelmatig ook nieuws van clubs uit de KKD, waarin ook de Haagse trots ADO Den Haag uitkomt.

Tekst: Peter Petit

De 37-jarige Michael de Leeuw vervolgt zijn toch al imposante loopbaan volgend seizoen bij SC Cambuur. Het aflopende contract bij het naar de eredivisie gepromoveerde Willem II wordt na twee jaar niet verlengd.

En zo komt de naam van de echte Friese volksclub uit Leeuwarden op de toch al imposante lijst van clubs waar De Leeuw tot dusver voor uitkwam. Die lijst vermeldt de namen van BV Veendam, De Graafschap, FC Groningen, Chicago Fire (VS), FC Emmen, wederom FC Groningen, Willem II een nu dus SC Cambuur. In totaal speelde De Leeuw bijna 500 officiële wedstrijden waarin hij 161 maal het net trof.

Aandeel

Hoewel de geboren Brabander bij zijn jeugdliefde het afgelopen seizoen genoegen moest nemen met een bijrol, had hij toch een belangrijke aandeel in de promotie en uiteindelijke kampioenschap van de Tricolores. In de voorlaatste wedstrijd, uit tegen FC Dordrecht, was De Leeuw verantwoordelijk voor de 1-1 gelijkmaker door met zijn hoofd het gouden doelpunt te scoren, voor Willem II genoeg om terug te keren naar de hoogste voetbalklasse in ons land.

Lees verder