Enthousiaste regiobestuurders ronden KNVB-bestuurdersopleiding af

Afgelopen maandag hebben er diverse bestuurders uit de regio de KNVB-bestuurdersopleiding ‘Besturen Met Impact’ afgerond onder leiding van KNVB-leercoach, Terry Konings.

Dit waren Sharon Marica (FC Skillz), Brenda Seegers en Hans van der Starre (sv Die Haghe), Bülent Yungul en Mucahit Karakaya (sv HMSH). De groep herbergde niet alleen bestuurders van voetbalverenigingen, maar ook deden er bestuurders mee vanuit atletiek, zwem- en hockeyverenigingen.

Complexer

Terry Konings over de opleiding: ,,De rol van bestuurders bij sportverenigingen wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder. Maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De opleiding ‘Besturen met impact’ geeft je hier tips en handvatten voor, zodat je de vereniging nóg beter kunt organiseren. Hierbij staan vier thema’s centraal, persoonlijk leiderschap, strategisch besturen, verbinden en maatschappelijk ondernemerschap.”

Passie

,,Je volgt het programma met bestuurders van andere verenigingen uit de omgeving, zodat je elkaar verrijkt en tegelijkertijd een regionaal netwerk opbouwt van bestuurders met passie. Hiermee ben je in staat om je ook na deze opleiding te blijven ontwikkelen op de manier waar jij behoefte aan hebt.”

Lees verder