Gustavo Hamer komend weekend te gast bij zijn oude club Meerburg

De tegenwoordig voor Sheffield United uitkomende Gustavo Hamer (foto) is komend weekeinde te gast bij zijn oude club vv Meerburg. Op de velden van de club uit Zoeterwoude vindt dan een internationaal jeugdtoernooi plaats, dat als eerbetoon aan de bekendste speler die de club ooit heeft voortbracht, naar hem is vernoemd.

Tekst: Peter Petit

Hoewel woonachtig in Leiden meldde de Braziliaans-Nederlandse middenvelder zich als jochie van zeven aan bij vv Meerburg, waar hij werd ontdekt door ADO Den Haag. Na één seizoen keerde de 1.69 meter lange Hamer weer terug naar vv Meerburg. Via Feyenoord en een verblijf op huurbasis bij FC Dordrecht, kwam Hamer in 2018 terecht bij PEC Zwolle.

Miljoenentransfer

In 2020 maakte de multifunctionele speler, die in Zwolle actief was als rechtsback, wingback, controleur, aanvallende middenvelder en hangende vleugelspits, een miljoenentransfer naar Coventry City, uitkomend op het tweede niveau in Engeland, het Championship.

The Blades

Na met dit team op een haartje na promotie naar de Premier League te hebben gemist, meldde Sheffield United zich voor ‘Guga’, zoals Hamer in Engeland wordt genoemd. Het verblijf van ‘the Blades’ op het hoogste niveau in Engeland duurde maar één seizoen. Na de degradatie, met een record aantal van 104 tegendoelpunten, moet Hamer zich met Sheffield United weer opmaken voor een verblijf in het Championship.

Hamer is zaterdag het grootste deel van de dag aanwezig op het complex van vv Meerburg voor selfies en handtekeningen. Zondag is hij aanwezig bij de prijsuitreiking.

(Foto: Orange Pictures)

 

 

Lees verder