Voormalig ADO Den Haag-jeugdspeler Joshua Zirkzee vult Oranje aan

Nadat woensdag Brobbey geblesseerd raakte op de training, heeft bondscoach Ronald Koeman snel gehandeld en Joshua Zirkzee (foto) – een aanvaller – alsnog opgeroepen. De 23-jarige speler van het Italiaans Bologna genoot al van zijn vakantie.

Tekst: Ton Beije

Zirkzee werd geboren als zoon van een Nederlandse vader en een Nigeriaanse moeder in Schiedam. Hij speelde in de jeugd van Hekelingen, Spartaan ’20 en kwam in 2011 over naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Daar bleef hij tot 2013, toen hij de overstap maakte naar Varkenoord, de jeugdopleiding van Feyenoord.

Bayern München

Daarna speelde hij nog bij de jeugd van Bayern München en stroomde bij die club ook in bij de senioren, waar hij een contract tekende. Tussen werd hij nog verhuurd aan Parma en Anderlecht. Bij zijn huidige club Bologna maakte hij een uitstekend seizoen door.

Blessure

Aanvankelijk leek hij ook deel uit te gaan maken van de Oranje-selectie voor dit EK, maar door een blessure aan het einde van het seizoen viel hij af. Nu blijkt hij voldoende te zijn hersteld, om zich alsnog bij de selectie te voegen.

(Foto: Orange Pictures)

 

 

Lees verder