HVC’10 heeft selectie voor komend seizoen in tweede klasse rond

Het met overmacht gepromoveerde HVC’10 heeft met de nieuwste twee aanwinsten haar selectie voor het volgende seizoen mooi op tijd (voor 15 juni) compleet gemaakt. De tweede klas vraagt toch meer van spelers dan de derde, onder meer een bredere selectie met het oog op blessures en schorsingen.

Tekst: Cees van der Pol

De nieuwe groep spelers bestaat onder meer uit spijtoptanten: spelers die het blauwzwarte shirt al eerder hebben gedragen. Doelman Tom van der Spek komt namelijk van CWO terug. Zijn clubgenoot  Ethem Arslan, middenvelder, gaat met hem mee. Van HMSH komt de tegenwoordig op een steenworp afstand wonende verdediger Serkan Kilic. Ex-HVC’10-spelers Binq Gaspers (19, FC ‘s-Gravenzande), Jari Wagemakers (ook FC ‘s- Gravenzande) en  Marlon van Minnen (sv Loosduinen) komen terug naar de mooie accommodatie in Hoek van Holland. Deze voetbalnamen kwamen al eerder in de publiciteit.

‘Bevruchten en beroven’

Maar in deze laatste week sloeg de Hoekse ploeg nog toe. Vooral met verdediger Jasper van Veen en spits Yuri Dijkman. Zo blijven de  buurlieden, FC ‘s-Gravenzande en HVC’10 – elkaar ‘bevruchten’ en ‘beroven’.

Vanuit de eigen jeugd O19 komt Twan van Anraad (foto boven) over naar de eerste selectie. De 18-jarige speler komt zijn hele leven al uit voor de fusieclub en hij is dan ook trots dat hij onderdeel mag uitmaken van de seniorenselectie: ,,Ik speel al vanaf jongs af aan voor deze mooie club, ik heb altijd de ambitie gehad om voor de selectie uit te komen.” De afgelopen periode heeft Twan al meegetraind met de selectie. Hij viel in positieve zin op bij de technische staf. Zelf ervoer hij dat het niveau van de trainingen een stuk intensiever dan in de jeugd was. ,,Elke oefening op de training wordt met een bepaalde grondgedachte uitgevoerd. Ik kijk er dan ook met veel plezier naar uit naar uit om op dit niveau wekelijks in actie te komen.”

Opvullen

In de laatste weken na het behaalde kampioenschap in 3D zijn gesprekkern gevoerd (en afgerond) met een centrale verdediger (in verband met het afhaken van Glenn Boon) en een spits,  die beiden voor het opvullen van  gaten in de selectie  moeten zorgen. HVC’10 scoorde het afgelopen seizoen veel doelpunten (66), maar deed dat wel met snelle buitenspelers maar zonder echte centrumspits. Middenvelder (en op links geposteerde) Bouwhuis maakte weliswaar achtten doelpunten, maar speelt eigenlijk liever op de tienpositie.

Yuri Dijkman

 

Daarom is het prettig dat de jonge Yuri Dijkman vanuit FC ‘s-Gravenzande overkomt om die lastige klus te klaren. Hij maakt doelbewust de stap naar de kustploeg om zich daar verder te kunnen ontwikkelen. Dijkman: ,,HVC’10 biedt mij het mooie podium van de tweede klasse om speelminuten te maken in het eerste elftal. Uiteraard zal ik flink aan de bak moeten om die positie te bemachtigen. Ik zal er alles aan doen om een toegevoegde waarde te worden voor dit creatieve elftal.” De strijdvaardige Dijkman (zoon van Danny Dijkman) woont in ‘s-Gravenzande. ,,De speelwijze die het trainersduo mij voorspiegelde, sprak mij aan. Ik vind dat die mooi aansluit bij mijn kwaliteiten als voorhoedespeler.”

Jasper van Veen

 

Jasper van Veen komt over van het Maassluisse MSV’71. De Steendijkpolder-bewoners voorkwamen de degradatie in de nacompetitie niet en daalden daarom af naar de vijfde klasse. De linksbenige verdediger vond dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging, keek om zich heen en dan ligt op korte afstand het Hoekse voetbalcomplex.

Ambitie

,,Ik heb altijd de ambitie gehad om hoger in het amateurvoetbal te spelen. Dit komt vooral door mijn persoonlijke ambitie om te kijken waar mijn eigen voetbalplafond ligt.” Eerder speelde Jasper van Veen bij de jeugd van Excelsior Maassluis, maar liep daar tegen het ‘doorstroomprobleem’ aan.  De weg naar vrienden bij MSV’71 lag toen open. ,,Toen HVC’10 contact met mij opnam, had ik direct een goed gevoel bij de Hoekse club. Na een goed en prettig gesprek met de beide enthousiaste trainers werd die indruk bevestigd. ,,Ik kijk echt uit naar een mooi seizoen in de tweede klasse,” besluit de 25-jarige inwoner van Maassluis, die de studie Commerciële Economie heeft afgerond.

Met de komst van de laatste drie aanwinsten is de ‘tranferwindow’ van de Hoekse ploeg klaar.

(Foto’s: HVC’10)

 

 

 

 

Lees verder