Nacompetitie 3e/4e klasse: Finale tussen Laakkwartier en Concordia bij RKDEO

In de finale van de nacompetitie staan Laakkwartier en Concordia tegenover elkaar in Nootdorp met als inzet een plaats in de derde klasse. GSC ESDO moet nog één hindernis nemen om te promoveren.

Tekst: Roland van der Linden

Laakkwartier – dsv Concordia

Op het terrein van RKDEO vindt het finaleduel plaats tussen de Haagse club Laakkwartier en de equipe van trainer Wesley Zandstra (foto), Concordia. Beide teams kwamen elkaar ook tegen in de reguliere competitie. Laakkwartier eindigde op de tiende plaats in 3B en Concordia op de elfde positie. Het verschil in punten was wel groot. Laakkwartier eindigde zeven punten boven de tegenstander. Beide onderlinge duels werden door Laakkwartier in winst omgezet. De ploeg van trainer Giovanni Linnenbank lijkt de favoriet voor lijfsbehoud, maar Concordia zal zich daar niet zomaar bij neerleggen.

FC IJsselmonde – GSC ESDO

GSC ESDO zal alles uit de kast moeten halen om promotie te bereiken. De ploeg van trainer Ali Boussaboun draaide een goed seizoen in de vierde klasse en eindigde op een keurige tweede plaats op ruime afstand van de ongenaakbare kampioen GDA. In de Rotterdammers treft GSC ESDO een pittige tegenstander. FC IJsselmonde eindigde in 3C op een negende plek met 32 punten, maar kwam net te kort om zich rechtstreeks te handhaven. Het verbaast dus niet, dat FC IJsselmonde in de nacompetitie de finale heeft gehaald. Het duel wordt gespeeld op het terrein van HVC’10 op sportpark De Rondgang in Hoek van Holland.

Beide duels vangen aan om 14.30 uur.

 

Lees verder