Warming-up 1e klasse/4e divisie: Mark Moen (Wippolder): ,,Huid duur verkopen“

Het seizoen wordt lang voor Wippolder. De ploeg van trainer Mark Moen (foto) miste vorig weekend de kans op promotie door nipt te verliezen van Valkenswaard. Maar zaterdag een nieuwe kans om in de race te blijven, thuis tegen SHO, aanvang: 14.30 uur. Vragen aan Trainer Moen.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijk je terug op het duel tegen Valkenswaard?

,,Het was mooi om na de halve finale play-offs van vorig jaar nu de finale te mogen spelen. Een compliment aan de spelersgroep en een superresultaat voor ons allen. Dat het ergens om ging was gelijk wel duidelijk merkbaar. Er stond druk op een aantal spelers en dat deed het veldspel in het begin niet goed. In de loop van de wedstrijd ging het beter, maar uiteindelijk konden we te weinig kansen creëren om echt aanspraak te maken op de winst. Gelijk was het meest haalbaar en we dachten in de verlenging met wat rust en nieuwe energie hetzelfde te kunnen brengen als in de halve finale tegen Bennekom. Valkenswaard profiteerde echter in de allerlaatste minuten van een misverstand, waardoor zij aan het langste eind trokken.”

Was de teleurstelling na afloop heel groot?

,,Ja toch wel! Omdat alles gericht was op deze mooie en historische dag voor de club. Iedereen was er klaar voor en er was veel geregeld voor Wippolder-liefhebbers en spelers zelf. Na de wedstrijd heerste een korte periode stilte. In de feestbussen terug hebben we de knop om gezet en het toch op z’n Wippolders gezellig gemaakt.”

Hoe heb je deze week de batterij weer op kunnen laden?

,,Na een aantal dagen rust zijn we dinsdag gaan zwemmen en hebben we bijgepraat in het bubbelbad. Even de druk van de ketel en het lichaam wat ontspanning geven is op dit soort momenten wel lekker en goed. Donderdag getraind om de puntjes op de i te zetten en ons klaar te maken voor een nieuwe krachtmeting.”

Wat weet je van de komende tegenstander SHO?

,,Ik heb wat informatie ingewonnen hier en daar. Een goed voetballende ploeg, die graag de stap omhoog wil maken. Beide ploegen zullen aan elkaar gewaagd zijn, want wij zullen onze huid weer duur gaan verkopen.”

Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Dit zijn wedstrijden op zich. Op een analyse na zal het ook gaan om kwaliteit, fitheid, vorm van de dag en dergelijke. Zaterdag weten we of we wederom een stap dichter bij de vierde divisie zijn.”

Mis je nog spelers, er wordt nogal wat gevraagd van de spelers in de eindfase?

,,Grote kans dat Daley Uythof nog niet kan spelen. Hij kon er helaas tegen Susteren (een deel), Bennekom en Valkenswaard niet bij zijn vanwege een blessure. Een aantal wedstrijden en momenten hebben we dit op kunnen vangen, maar we missen natuurlijk wel een stuk aan creativiteit in de voorhoede, dus hopelijk gaat hij het alsnog redden.”

 

Lees verder