Warming-up 1e/2e klasse: Pim van der Hoorn (sv H’dijk): ,,Het gaat om één ding: winnen”

sv Honselersdijk wist vorig weekend de moeilijke uitwedstrijd bij sv Den Hoorn nipt met 1-2 te winnen. Daardoor houdt de ploeg van trainer Pim van der Hoorn (foto) uitzicht op een ticket voor weer een seizoen in de eerste klasse.

Tekst: Ton Beije

Tegenstander op het complex van GDA op sportpark Madestein is HVV. De Kroonleeuwen schakelden vorig weekend op de Diepput TAC’90 uit, dat degradeerde naar de tweede klasse. Pim van der Hoorn kijkt terug op het duel tegen HVV en vooruit naar de ontmoeting met HVV.

Hoe kijk je terug op het duel tegen sv Den Hoorn?

,,Met een heel positief gevoel. Dat gevoel komt zeker niet alleen door de uitslag. We speelden onze beste eerste helft van het seizoen en de tweede helft hebben we karakter getoond en hierin hebben de invallers ook weer een belangrijke rol gespeeld. Dit gecombineerd met de geweldige sfeer die onze trouwe supporters creëerden en de betrokkenheid vanuit het bestuur en de TC maakten het een geweldige middag voor ons.”

Een 0-2 voorsprong, had je verwacht dat sv Den Hoorn nog zou terug zou komen na rust?

,,Het is zonde, dat we niet meer afstand hebben genomen in eerste helft. Daar hadden we zeker de kansen voor. In de rust wisten we al dat sv Den Hoorn zou gaan komen en zou gaan stormen. Daar waren we op ingesteld. Helaas vergaten we hierdoor, mede door de spanning, zelf te blijven voetballen. Na de 1-2 wisten we dat het nog spannender zou worden, maar we bleven rustig en hebben eigenlijk niks weggegeven qua kansen. sv Den Hoorn hoopte erop dat de bal een keer goed zou vallen en gelukkig voor ons gebeurde dat niet meer.”

Wat hebben jullie deze week gedaan als voorbereiding op de wedstrijd tegen HVV?

,,Zondag hebben we nagenoten van een heerlijke zaterdag en vanaf maandag hebben we de knop omgezet naar de volgende finale. We hebben uiteraard nog niks. De medische staf was zondag alweer actief en is dagelijks met de groep bezig geweest. Wij hebben dinsdag en donderdag heerlijk getraind en de puntjes op de i gezet.”

Wat weet je van de komende tegenstander HVV?

,,Jasper Steringa en ik weten genoeg van onze komende tegenstander om de ploeg goed voor te bereiden op deze wedstrijd. We gaan altijd uit van eigen kracht en zullen ons ook zaterdag niet gaan aanpassen aan de tegenstander.”

Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,Het wordt een mooie finale tussen twee ploegen die willen voetballen. Uiteraard gaat de spanning ook een rol spelen, dus het zal niet altijd even mooi zijn misschien. Dat is ook helemaal niet belangrijk. Het gaat maar om één ding en dat is winnen.”

Mis je nog spelers, er wordt nogal wat gevraagd van de spelers in de eindfase?

,,Er zijn wat twijfelgevallen en Vince Hagen is nog geschorst. We hebben verder een top fitte selectie. Er wordt inderdaad heel wat gevraagd van de selectie in deze eindfase. We zijn wel als groep nog dichter naar elkaar toegegroeid in de afgelopen drie weken en ik zie iedere training en wedstrijd heel veel inzet en onderling plezier en dat zijn twee belangrijke ingrediënten voor succes.”

 

 

Lees verder