Forum Sport finalist Sir Winston Cup: Bas Steffens: ,,We zijn een terechte finalist”

Zaterdag staat Forum Sport in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.. De ploeg van trainer Bas Steffens (foto) speelt om 16.30 uur op het hoofdveld van FC ’s-Gravenzande (Sportpark Juliana) tegen de zaterdagploeg van Westlandia.

Tekst: Ton Beije

Aan de vooravond van die finale even bijpraten met trainer Bas Steffens, die eerder dit seizoen al succes oogstte met het kampioenschap in de eerste klasse C. Forum Sport volgend seizoen Vierde Divisionist.

Hoe is het om na het binnenhalen van het kampioenschap nog een finale te kunnen spelen?

,,Natuurlijk heel bijzonder om nog een finale voor zo´n toernooi te mogen spelen na al een heel mooi en goed seizoen voor ons tot nu toe.”

Jullie versloegen in de halve finale niet de minste ploeg, Tweede Divisionist Scheveningen.

Het resultaat tegen Scheveningen was zeker wel een stunt van onze kant. Het viel ook wel een beetje ook onze kant op, en daarnaast stonden we goed georganiseerd en hebben we de momenten die we kregen optimaal benut. Naast Scheveningen hebben we ook van HBS en Westlandia Zondag gewonnen, dus met deze resultaten zijn we zeker wel een terechte finalist vind ik.”

De tegenstander in die finale, de zaterdagploeg van Westlandia, wat weet je van dat team?

,,Westlandia (za) heeft ook met de uitschakeling van HVV en FC ‘s-Gravenzande tevens heel goede resultaten geboekt. Dit zegt ook iets over de kracht van dit elftal en waar ze toe in staat zijn. Onze groep is zich daar zeker van bewust.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Ik hoop op een goede, mooie wedstrijd en kijk uit naar de sfeer op het prachtige complex van FC ’s-Gravenzande, een accommodatie die helemaal finalewaardig is natuurlijk.”

Mis je nog spelers voor die finale?

,,We hebben helaas twee blessures en twee jongens die op vakantie/werk in het buitenland verblijven.”

 

Lees verder