Westlandia (za) finalist Sir Winston Cup: Rob Klop: ,,Zin in een tweede finale”

De zaterdagequipe van Westlandia, vorig weekend nog winnaar van de Westland Cup, staat weer in een finale. Dit keer tegen de kampioen van de eerste klasse C, Forum Sport. Om half vijf wordt er zaterdag afgetrapt op het veld van FC ’s-Gravenzande voor de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.

Tekst: Ton Beije

Westlandia za behaalde overigens de finale zonder een wedstrijd te winnen in de reguliere speeltijd. De poulefase werd, na gelijke spelen tegen eersteklasser RKDEO (3-3) en Tweede Divisionist Quick (3-3), gewonnen. Daarna waren er gelijke spelen tegen Vierde Divisonist FC ‘s-Gravenzande (2-2) en HVV (1-1). Vanaf elfmeter werden die duels winnend afgesloten.

Hoofdtrainer Theo Verbeek verblijft in het buitenland (familiebezoek) en dus neemt zaterdag Rob Klop – samen met Hans van der Kruk – zijn honneurs waar. In deze finale spelen drie sterkhouders hun laatste wedstrijd in de zaterdagploeg van Westlandia. Tim van der Voort stapt over naar zondag 1, Lars van der Berg gaat naar FC Skillz en Donny van Oijen draagt volgend seizoen het shirt van Wippolder. Maar zij willen, met hun teamgenoten, nog graag een prijs in ontvangst nemen.

Een vooruitblik met Rob Klop, bij afwezigheid van Theo Verbeek.

Hoe is het om als Westlandia (zat) voor de eerste keer deze finale te behalen?

,.,Dat is fantastisch voor de groep. Zeker nu wij dit seizoen twee finales hebben. De Westland Cup en de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi. Dat maak je niet ieder jaar mee. Het is een lastige route geweest naar de finale tegen veel tegenstanders die hoger spelen dan dat wij dat doen. Maar des te mooier is het om nu in de finale te staan.”

Leeft zo’n finale al een beetje in de groep?

,,Ja, de finale leeft zeker. De jongens kijken er naar uit en hebben erg veel zin in die finale.

Hoe hebben jullie je deze week voorbereid?

,,Wij hebben deze week gewoon getraind. Mede door de Westland Cup zitten wij eigenlijk nog in het ‘normale’ ritme van twee keer trainen en hebben wij de afgelopen weken ook nog regelmatig een wedstrijd gespeeld. Dus wij hebben gewoon dinsdag en donderdag kunnen trainen en ons goed kunnen voorbereiden voor zaterdag.”

De tegenstander in die finale, Forum Sport, wat weet je van die ploeg?

,,Wij hebben wat beelden kunnen bekijken van Forum Sport en een aantal trainers gesproken uit de eerste klasse C. Zo hebben wij, denk ik, een redelijk beeld van wat wij kunnen verwachten zaterdag. Een collectief goed team met een aantal goede individuele spelers.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

Ik verwacht een leuke en attractieve wedstrijd met twee ploegen die graag willen voetballen.”

Mis je nog spelers voor die finale?

,,Er zijn hier een daar wat kleine pijntjes, maar ik verwacht dat wij met een complete groep kunnen starten aan de finale.”

Je kunt niet promoveren als team, maar wel een tweede finale op rij winnen….

,,Ja, dat wij niet kunnen promoveren is jammer, maar wij hebben er dit seizoen wel alles uitgehaald. Met een periodetitel (waar wij helaas niks mee mogen doen) en twee finales is het toch wel een heel mooi seizoen geworden.”

Bij de foto: Hans van der Kruk, Theo Verbeek en Rob Klop.

Lees verder