Wilhelmus, finalist Halve Maan Cup: Piet Gelauf jr: ,,Wij zien dit als een echte prijs”

Wilhelmus bereikte dit seizoen in de derde klasse de nacompetitie. Promotie zat er niet in voor de ploeg van trainer Piet Gelauf jr (foto). De Voorburgers verloren het eerste duel in de nacompetitie. Toch staat er nog een geweldig toetje te wachten: de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup tegen het Wateringse KMD.

Tekst: Ton Beije

Trainer Piet Gelauf jr. heeft er in ieder geval veel zin in. De finale op het hoofdveld van FC ’s-Gravenzande vangt aan om 13.30 uur.

Hoe is het om als Wilhelmus de finale te behalen?

,,Het is natuurlijk fantastisch om een finale te spelen, zeker deze finale, maar ook de wedstrijden naar deze dag toe waren erg leuk, maar vooral ook leerzaam voor onze jonge selectie.”

Leeft zo’n finale al een beetje in de groep?

,,Na het mislopen van de promotie was iedereen gelijk gericht op deze finale en zien wij dit als een echte prijs. Dus je kunt wel stellen, dat dit enorm leeft.”

Hoe hebben jullie je deze week voorbereid?

,,Ondanks een lang seizoen hebben wij ons goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen KMD. Dinsdag en donderdag zoals gewoonlijk een gemotiveerde en complete groep gehad op de trainingen.”

De tegenstander, KMD, wat weet je van die ploeg?

,,KMD is natuurlijk geen onbekende ploeg. Met trainer Dennis Roerade heb ik nog samen op de cursus gezeten, dus leuk om elkaar weer even te spreken. Voor dit seizoen hebben wij elkaar twee keer ontmoet in competitieverband. Het is een ploeg die wil voetballen en hebben daar met Jesse de Waard een ervaren kracht in. Ook talent Leandro Havinga heeft zijn visitekaartje dit seizoen wel afgegeven. Verder hebben beide ploegen geen geheimen voor elkaar.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Qua verwachtingen voor zaterdag moet je altijd voorzichtig zijn, al is het vertrouwen groot aan onze zijde. Ik hoop dat het een open wedstrijd wordt waarbij het publiek vermaakt gaat worden en wij aan het einde met de prijs in handen staan.”

Mis je nog spelers voor die finale?

,,Helaas missen we een paar spelers in verband met vakantie of blessure. Dat zijn Joep van Rietschoten en Timo Albers.”

 

Lees verder