KMD, finalist Halve Maan Cup: Dennis Roerade: ,,We hebben nog wat goed te maken”

KMD staat ook voor de eerste keer in de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi, in dit geval de strijd om de Halve Maan Cup. De formatie van trainer Dennis Roerade (foto) neemt het op tegen Wilhelmus. Deze confrontatie sop het veld van FC ’s-Gravenzande vangt aan om 13.30 uur.

Tekst: Ton Beije

Ook de trainer van het Wateringse KMD, Dennis Roerade, legden wij enkele vragen voor met het oog op de komende finale.

Hoe is het om aks KMD de finale te behalen?  

,,Het is natuurlijk hartstikke leuk om een finale te halen, maar dan ook alleen leuk als je hem wint.”

Leeft zo’n finale al een beetje in de groep?

,,Zeker, want nadat de competitie was afgelopen, kwam de focus te liggen op de finale tegen Wilhelmus.”

Hoe hebben jullie je deze week voorbereid?

,,Wij hebben door getraind en hebben zelfs nog twee wedstrijden (SEV en HBS O23) op de donderdagen  gespeeld om in ons ritme te blijven de laatste weken. Afgelopen donderdag hebben we ook het seizoen afgesloten met een etentje.”

De tegenstander, Wilhelmus, wat weet je van die ploeg?

,,Wij zaten bij Wilhelmus in de competitie. Ze hebben op onze beslissende wedstrijd voor de eerste periode ons weten te weerhouden om deze te winnen. Thuis hebben we ook van Wilhelmus verloren, dus we hebben nog wel wat goed te maken.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Wat ik net al eerder zei, wij weten zo’n beetje alles van elkaar. Bij ons thuis kwam Wilhelmus over met veel vertrouwen, dat ze de kansen wel zouden krijgen. Ze speelden volwassen. Wij willen altijd graag voetballen, als we de kansen nou eens afmaken die we krijgen, dan zouden we leuke dingen kunnen gaan doen.”

Mis je nog spelers voor die finale?

,,Ja, heel triest. Donderdagavond in de laatste minuut van de training kwam Rob Vrijmoed in botsing met de keeper, waarbij hij zijn knie verdraaide. Dit was zijn laatste training en  zaterdag zou zijn laatste wedstrijd zijn. Dus dit is een groot gemis. Hij is wel 38 jaar, maar voor ons een rots in de branding en van grote waarde voor het team. Verder zijn Dylan Groen en Jaydi Walta met vakantie. Dat hadden ze al ruim van te voren gepland. Bradley Meijer heeft het na de laatste competitiewedstrijd voor gezien gehouden. Luca Price heeft last van zijn rug en is dus ook niet inzetbaar. Dus in het geheel missen wij ook wat spelers, maar ik denk dat we goede vervangers hebben.”

 

Lees verder