Nacompetitie 3e/4e klasse: Laakkwartier pakt in verlenging nipte winst

Op het veld van RKDEO in Nootdorp stonden Laakkwartier en Concordia tegenover elkaar met als inzet een plaats in de derde klasse komend seizoen. Laakkwartier trok uiteindelijk na verlenging met 2-1 aan het langste eind en dus mag de ploeg van trainer Giovanni Linnenbank weer uitkomen in de derde klasse.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al in de zesde minuut het eerste schot van Concordia op het doel via Nick Krijnen, maar Emmanuel Ampiaw werkt de bal tot hoekschop. Na een klein kwartier een steekbal op Nick Krijnen van de Delftenaren werd door Ampiaw naar de grond gewerkt. Scheidsrechter Henk Ruijl wilde niets weten van een strafschop en volstond met een hoekschop. Nick Krijnen bleef gevaarlijk, na een kleine twintig minuten ging een schot van hem net voorlangs.

Nadat Kai de vroege een bal via de paal naast het doel van Laakkwartier zag belanden, was het tien minuten later wel raak. Nick Neervoort tikte licht Rens Sandel van Concordia in de zestien aan, die gretig naar de grond ging. Scheidsrechter Henk Ruijl wees naar de stip en Sandel zelf zette Concordia op 0-1.

Vijf minuten voor rust een kans voor Concordia. Wessel Schut gaf voor vanaf de achterlijn en bij de tweede paal kopte captain Bo de Vroege de bal naast. Vlak daarna miste Christiaan Offerman van Laakkwartier een bal in de zestien, die vervolgens over de achterlijn rolde.  achter.

Na rust kwam Laakkwartier al na zes minuten op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Senna van Rijn kopte Justin Willems fraai binnen: 1-1. Na dik een uur op de klok verdween eden afstandsschot van Laakkwartierder Carston Martijn naast het Delftse doel. Pal daarop zag Tijs Sneek (volgend seizoen RKDEO) een inzet vanaf de hoek van de zestien in handen van doelman Ozgun Arsian van Laakkwartier belanden.

Vijf minuten later kopte Justin Willems van Laakkwartier de bal op aangeven van Christiaan Offerman net naast. Het bleef in de reguliere speeltijd bij 1-1, waardoor een verlenging noodzakelijk was. In die verlenging was het eerste schot van Dirk Nederlof van Concordia, maar Lakwa-doelman Arsian blokte prima.

Na precies honderd minuten moest Laakkwartier met tien man verder. Nick Neervoort legde Tijs Sneek neer en kreeg gelijk rood van arbiter Ruijl. Vijf minuten later een overtreding binnen de zestien bij Laakkwartier op Rens Sandel en arbiter Ruijl wees wederom naar de stip. Sandel nam de elfmetertrap zelf, maar zag doelman Arsian de pingel stoppen.

In de tweede verlenging de eerste mogelijkheid voor Concordia, maar na een hoekschop van Sneek kopte Bo de Vroege bij de tweede paal net naast. In minuut 113 kwam Laakkwartier aan de leiding. Bij een overtreding van Concordia-keeper Jeffrey Vonk op invaller Timon Nunes gaf arbiter Ruijl wederom een strafschop. Carston Martijn wist daar wel raad mee: 2-1. En daar bleef het bij. Laakkwartier mag volgend seizoen weer starten in de derde klas, voor Concordia is de degradatie nu een feit.

 

Lees verder