Nacompetitie 2e/3e klasse: Doek valt alsnog voor DHC

Na een goede start van de nacompetitie verloor DHC in de finale van Rhoon met 2-1. De finale met als doel een plek in de tweede klasse werd gespeeld op sportpark Het Hogeland, de thuishaven van TOGB.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

De ploeg van Raymon Kuipers, trainer van Rhoon, liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat promotie binnen de mogelijkheden lag. Promotie zou een mooi geschenk zijn voor Kuipers, die na dit seizoen afscheid neemt van Rhoon.

Zijn ploeg werd gesteund door een grote groep supporters, die met vuurwerk en rookpotten waren afgereisd naar het complex van TOGB. Voor DHC is de toekomst behoorlijk onzeker omdat diverse spelers de club gaan verlaten. De club uit Delft had het met name in de eerste helft behoorlijk lastig en keek al snel in de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aan. Nadat Ramon Salaz en Mitch Fransen hadden gescoord zochten zij direct de fanatieke aanhang op,  waarna opnieuw de rookpotten en het vuurwerk werden aangestoken.

Nog in de eerste helft maakte Jelle Pearson de aansluitingstreffer. Na de doelwisseling volgde nog wel een Delfts offensief, maar de defensie van Rhoon hield stand. Na het laatste fluitsignaal van arbiter Louis Darte lagen de verslagen DHC-spelers op het veld en werd er door Rhoon een feestje gebouwd met hun aanhang.

Na de degradatie van vorig seizoen uit de eerste klasse, heeft het verblijf van DHC in de tweede klasse maar één seizoen geduurd. Trainer Wim Baggerman moet met zijn selectie proberen om volgende seizoen – in de derde klasse – het verloren gegane terrein te herwinnen.

 

 

Lees verder