Britse transferjournalist: “Tim Krul goed alternatief voor West Ham United”

Volgens de Britse journalist Alan Nixon heeft West Ham United haar zinnen gezet op de komst van de Haagse doelman Tim Krul (foto) van Luton Town.

Tekst: Peter Petit

In eerste instantie gaat de interesse van the Hammers voor de positie van tweede doelman voor het nieuwe seizoen uit naar de transfervrije Wes Foderingham van Sheffield United, maar mocht deze transfer niet doorgaan, dan behoort de komst van de eveneens gratis bij Luton weg te halen ‘veteraan’ naar de club uit Oost-Londen zeker tot de mogelijkheden.

Bekerwedstrijden

De 36-jarige Krul, in zijn jeugd actief bij RAS en ADO Den Haag, was afgelopen seizoen de back-up van de Pools-Belgische doelman Thomas Kaminski, die met Luton Town degradeerde naar het Championship. Krul stond afgelopen seizoen in zes bekerwedstrijden in het doel van the Hammers. Het contract van Krul bij Luton loopt eind deze maand af en dat zou voor de ex-international de deur kunnen openen om ergens anders aan de slag te gaan.

Verleiding

Als een gerenommeerde club als West Ham dan aan die deur rammelt, is de kans natuurlijk groot dat Krul, met enkele tussenpauzen bij AZ en Ajax al sinds 2006 keeper in Engeland, de verleiding niet kan weerstaan, temeer daar dat voor hem een terugkeer naar de hoogste klasse in Engeland, de Premier League, zou betekenen. Zolang er nog geen besluit is genomen over de komst van Foderingham, lijkt Krul een solide alternatief voor the Hammers.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder