Twee regio-bekenden Oranje scoren goed in eerste duel

In de selectie van Oranje zitten drie spelers die een ‘link’ hebben met onze regio. Nathan Aké (ex-Wilhelmus), Jerdi Schouten (ex-ADO Den Haag) en Joshua Zirkzee (ex-ADO Den Haag-jeugd). Onder meer deze drie spelers volgen wij tijdens hun EK.

In de eerste wedstrijd kwamen twee van de drie in actie: Nathan Aké en Jerdi Schouten. Beiden scoorden hoog in hun beoordeling.

Nathan Aké kwam tot het cijfer 8.

Het AD oordeelde:

De onderschepping van de verdediger vlak voor de 1-1 van Cody Gakpo vertelde veel over zijn optreden. Aké koos de juiste momenten van doordekken en bemoeide zich nadrukkelijk met het aanvallende gedeelte. En de pass op slag van rust van Aké op Memphis Depay, had de assist van het toernooi kunnen zijn. Die assist kwam er toch bij de 2-1 van Weghorst.

Jerdy Schouten (foto) haalde ook een ruime voldoende: 7

Het AD oordeelde:

Een degelijke interland van de speler van PSV, die voor de rust erg sterk was en na rust iets minder. Altijd op de juiste plek, vaak op jacht naar de simpele oplossing. En niet al te vaak de bal verspelend. Schouten deed wat hij al geruime tijd doet, het simpel houden en de hoofdrol aan anderen latend.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder