Warming-up 1e klasse/4e Divisie: Mark Moen (Wippolder): ,,Wij zijn er klaar voor!”

Voor Wippolder zit het seizoen er nog steeds niet op. Vanavond (20.00 uur) komt de formatie van trainer Mark Moen (foto) op eigen veld, sportpark De Pauwmolen, in actie tegen DZC’68 uit Doetinchem. Mocht er gewonnen worden, dan wacht zaterdag het laatste duel, tegen de winnaar van Flevo Boys-VOC, op neutraal terrein.

Tekst: Ton Beije

Met trainer Mark Moen een terugblik op de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SHO en uiteraard vooruitkijken op de ontmoeting van vanavond.

Hoe kijk je terug op het duel van zaterdag tegen SHO?

,,We kijken met een erg voldaan gevoel terug op de wedstrijd tegen SHO. Na de teleurstelling van het verliezen van de finale hebben we even wat rust gepakt, ontspanning gezocht in het zwembad en daarna de knop omgezet en een plan gemaakt voor SHO. Met assistent Haico Herbert het eigen pakket besproken en verschillende analyses besproken met de groep.”

Zo’n simpele winst op SHO had je het wellicht vooraf niet verwacht?

,,SHO heeft een goed voetballende ploeg en een aantal sterke spelers. Veel trainers gaven dit vooraf ook aan en des te trotser ben ik op mijn spelers, dat wij dit resultaat hebben neergezet. Zowel mentaal opnieuw klaar staan voor zo’n krachtmeting, maar het ook qua voetbal en duelkracht laten zien, maakt dat wij mooie stappen maken als groep. Met sterk veldspel en mooie doelpunten legden wij SHO onze wil op en hebben wij onze supporters getrakteerd op een goede pot voetbal en dat was prettig na de matte vertoning in de eerdere finale tegen Valkenswaard.”

Wat weet jij van de tegenstander van vanavond, DZC’68 uit Doetinchem?

,,Ik heb via via vanuit een bekende in de voetballerij en binnen de groep informatie verkregen. Ook zijn er wat beelden bekend, die zijn doorgenomen om beslagen ten ijs te komen. Een goede degelijke ploeg met een aantal kwalitatief sterke spelers. Maar goed dit soort ploegen komt, net als wij, niet voor niets zo ver, dus is er gewoon veel kwaliteit of een bepaalde kracht aanwezig.”

Hoe moeilijk is het voor de spelers, lopen ze zo langzamerhand niet op ‘de laatste benen’?

,,Het is zaak om de spelers fit te houden of weer fit te krijgen. Enerzijds fysiek fit, maar anderzijds voornamelijk ook mentaal fris en fit in het koppie. Natuurlijk spelen we nu een flink aantal wedstrijden in korte periode, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. We hebben veel jonge, fitte en gedreven gasten in de ploeg en ook de iets oudere spelers hebben een goede ‘arbeid-rust verhouding’ gehad de afgelopen dagen en weken. De gretigheid straalt er nog vanaf en we willen met z’n allen herinneringen maken voor elkaar, met elkaar en voor deze mooie club en supporters.”

Toch zullen jullie het graag met de haven in zicht graag goed af willen maken.

,,Zeker! Elke ploeg die zover komt zal ook een vervolg eraan willen geven, zo ook deze spelers en staf.  Wij zijn aan het bouwen en bezig met een seizoen en dan wil je ook oogsten aan het einde van dat seizoen.”

Mocht het lukken (na woensdag zaterdag nog een duel), dan heeft de ploeg maar weinig rust. Immers de Vierde Divisie begint altijd eerder. Zie jij daar problemen in?

,,Ik ben bezig met een schaduwvoorbereiding voor het geval wij inderdaad de Vierde Divisie in gaan. Dat betekent na zaterdag een aantal weken rust, daarna een ‘gebroken’ voorbereiding om vervolgens bijtijds klaar te zijn voor het programma voor de Vierde Divisie.”

Fijn dat Daley Uythof er weer bij is en ook Luuk Dill geen gevolgen kent van zijn rode kaart.

,,We hebben een aantal goede wedstrijden gespeeld zonder Daley, dus dat was fijn ook met het oog op het nieuwe seizoen. Natuurlijk brengt Daley veel creativiteit en scorend vermogen en dat was afgelopen zaterdag heerlijk om hem er weer bij te hebben. Met twee doelpunten en een assist was hij direct weer belangrijk voor ons en kan hij dit kunstje hopelijk nog twee keer laten zien. Met dank aan Frank Stevens en de beelden die wij hebben meegestuurd was bij de KNVB direct duidelijk, dat Luuk de bal speelde en dat de rode kaart geseponeerd kon worden. Fijn om zijn gretigheid en loopvermogen erbij te hebben ook de komende wedstrijden en voor  Luuk een leermoment om de gretigheid op de juiste momenten en manier te gebruiken.”

Verder nog spelers die moeten afhaken (blessure, vakantie, etc.)?

,,Een vrijwel fitte selectie is beschikbaar voor de halve finale. Alleen langdurig geblesseerde Luisman, Prade en recent ook Mark Jongste zijn er niet bij. Wij zijn er klaar voor!”

 

Lees verder