RKDEO sluit af met selectie en kiest ‘speler van het seizoen’

Afgelopen dinsdagavond werd in de boerenschuur bij Grand Café 1837 het seizoen 2023-2024 door de RKDEO-selectie afgesloten en werd de ‘Speler van het seizoen’ bekendgemaakt. Tevens werd er afscheid genomen van diverse personen, spelers en staf. Onder het genot van een drankje en een prima verzorgd buffet was het een gezellige avond.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Onder 23

Toen iedereen aanwezig was opende RKDEO TC-lid Sam Ruinard de avond en bedankte de trainers van Onder23 John de Jong en Rocco Boogaard voor hun inzet. Hierna bedankte Ruinard drie vertrekkende spelers van RKDEO-2 Ruchir Gobind (Wilhelmus), Dean van Velzen (sv Loosduinen) en Koen Beurze. TC-Lid Jeroen Bakker reikte een fraaie bos bloemen uit en natuurlijk even op de foto. Vervolgens werden de wasvrouw en de begeleiding van RKDEO 2 bedankt.

RKDEO 2

Hierna nam de aanvoerder van het tweede van RKDEO, Quincy Tjaden, de microfoon en bedankte ook een aantal personen met een fraai cadeau. Vervolgens nam trainer Devin Krul het woord en memoreerde kort het afgelopen seizoen en haalde de doelstelling naar boven ‘handhaving in eerste klasse’ waar ruimschoots aan voldaan is met zelfs kans via de nacompetitie op promotie. Vervolgens bedankte Krul sponsor Autobedrijf Mebu voor het beschikbaar stellen van de auto om de materialen te vervoeren naar uitwedstrijden en overhandigde Jaap Notenboom een fraai drankpakketje. Vervolgens bedankte Krul trainer Wesley Epskamp voor zijn begeleiding bij zijn cursus UEFA-B en zijn ondersteuning.

Na alle plichtplegingen voor RKDEO 2 was het de beurt aan de hoofdmacht van RKDEO. Sam Ruinard bedankte verschillende personen zoals leiders, de assistent scheidsrechter, medische staf, keeperstrainer Marijn Mokveld en als laatste natuurlijk het vertrekkende trainersduo Richard Lodder en hoofdtrainer Wesley Epskamp. Namens de sponsorcommissie overhandigde Pieter Goedbloed aan Robert van der Ende van Autoschade Oostambacht een presentje voor het beschikbaar stellen van de auto voor het vervoer van de materialen naar de uitwedstrijden.

Spelers beter maken

Hierna nam Pieter Goedbloed de microfoon en memoreerde kort de loopbaan van vertrekkend trainer Wesley Epskamp. Zijn eerste contract bij RKDEO was voor het seizoen 2011-2012 als trainer van RKDEO-C1. Daarna verschillende teams en Hoofd Jeugd Opleiding en vanaf het seizoen 2019-2020 hoofdtrainer van RKDEO. Vanaf de jeugd tot het eerste selectieteam heeft trainer Epskamp vele spelers beter kunnen maken, waardoor vorig jaar de climax was met promotie via de nacompetitie naar de eerste klasse. Afgelopen seizoen in de eerste competitiehelft zelfs de lijst aangevoerd en op de laatste speeldag zelfs nog kans op nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie.

Vervolgens nam Sam Ruinard weer de microfoon en memoreerde zijn periode samen met trainer Wesley Epskamp toen zij beiden in de jeugd bij DHC speelden en later kwamen zij elkaar weer tegen met Epskamp als hoofdtrainer en Ruinard als afbouwend vedette. Met vorig jaar de finale van de nacompetitie met promotie naar de eerste klasse. Al met al een leuke periode.

Trainer van C1 tot hoofdtrainer

Hierna kreeg aanvoerder Tomas Prieto de microfoon en bedankte opnieuw een aantal personen en gaf aan dat Epskamp vanaf de C1 tot en met de senioren zijn trainer is geweest en hem veel geleerd heeft. Namens de selectie overhandigde Prieto Epskamp en Lodder een RKDEO-shirt met 2019-2024 erop en handtekeningen van de selectie. Trainer Richard Lodder neemt met pijn in het hart afscheid als trainer van RKDEO en zei ,,’t is mooi geweest”.

Herinneringen maken

Als laatste voor het buffet nam Wesley Epskamp de microfoon en memoreerde zijn periode bij RKDEO. De organisatie rond de selectie is gegroeid, de donderdagavonden na de training zijn gezellig geworden en de georganiseerde derde helft is een succes. Hij bedankte zijn mede stafleden en met name zijn assistent Richard Lodder, die meer dan een assistent is geworden,  een vriend voor het leven. Vijf jaar geleden gezegd ‘je moet herinneringen maken’ wat vorig jaar met de finale nacompetitie en promotie zeker gebeurd is. Epskamp bedankte alle personen rondom de selectie en nodigde hen uit voor een BBQ bij hem thuis. Hierna volgde het voortreffelijke buffet.

Na het buffet was het tijd voor de bekendmaking van de ‘Speler van het seizoen’. Trainer Wesley Epskamp vertelde dat er negentien spelers op de lijst staan, die punten hebben gehad, waarvan een aantal te weinig wedstrijden heeft gespeeld om in het klassement opgenomen te worden, zoals debutant keeper Lucas Oostveen, die twee wedstrijden in RKDEO 1 heeft gespeeld. Verder noemde Epskamp alle spelers met hun bijzonderheden vanaf onderaan tot de top drie. Alvorens de top drie bekend te maken zei hij dat Tomas Prieto een bijzondere vermelding heeft met zoveel blessureleed en toch vijf wedstrijden in het eerste van RKDEO,   met het hoogste gemiddelde, maar onvoldoende wedstrijden om in het klassement opgenomen te worden. De genomineerden werden even naar voren gehaald: Daniël Prieto, Izzy Rosini en Jack Doorschodt.

Jack Doorschodt ‘Speler van het Jaar’

Epskamp vertelde de onderlinge verschillen en er waren twee spelers die alle 24 competitiewedstrijden gespeeld hebben, Olaf Kramer (vierde) en Daniël Prieto. Met negentien  wedstrijden en 6,89 gemiddeld op de derde plaats Izzy Rosini. Zoals eerder aangegeven met 24 wedstrijden op de tweede plaats met 6,98 gemiddeld Daniël Prieto en ‘Speler van het seizoen’ met 6,99 gemiddeld (1/100 punt meer) Jack Doorschodt. Hij kreeg uit handen van trainer Wesley Epskamp de ‘Dick den Hollander-trofee’ uitgereikt.

 

 

 

Lees verder