Voormalig ADO Den Haag-speler Joël Zwarts vindt onderdak bij VfL Osnabrück

VfL Osnabrück heeft de 25-jarige Joël Zwarts (foto) gecontracteerd. De aanvaller, die ook nog actief is geweest voor ADO Den Haag maar nooit een basisplaats wist te veroveren, komt over van TSV 1860 München.

Afgelopen dinsdag heeft Joël Zwarts de medische keuringen afgerond en het contract getekend. Vorig seizoen scoorde de Nederlander zes doelpunten in 21 wedstrijden in de derde divisie in Duitsland.

ADO Den Haag

De 1,90 meter lange aanvaller, geboren in Rotterdam, zat in de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam en stapte in 2017 over naar het O19-team van Feyenoord Rotterdam. In de senioren werd hij verhuurd aan FC Dordrecht en keerde later terug naar Excelsior. In 2021 verhuisde hij naar Duitsland, naar SSV Jahn Regensburg in de tweede Bundesliga. Na een jaar werd hij uitgeleend aan ADO Den Haag.

Succesvol seizoen

Joël Zwarts over zijn overgang naar VfL Osnabrück op de clubsite: ,,Ik kende VfL al voordat de club contact met mij opnam over een verhuizing. VfL is ook vrij bekend vanwege de nabijheid in Nederland. Ik kijk er erg naar uit om hier te spelen. Er resten nog maar een paar dagen tot de voorbereiding. Ik wil heel graag mijn nieuwe teamgenoten leren kennen en met hen samenwerken om de basis te leggen voor een zo succesvol mogelijk seizoen.”

(Foto: ADO Den Haag)

Lees verder