Ruim 150 supporters uit Den Haag op tribune bij EK kraker tegen Frankrijk

Wanneer het Nederlands elftal vanavond in Leipzig in de Red Bull Arena om 21.00 aftrapt voor de kraker in poule D van het EK 2024, wordt het door tenminste 154 supporters uit Den Haag aangemoedigd, zo laat de KNVB desgevraagd weten.

Tekst: Peter Petit

Vanavond zitten er net iets meer Oranje-supporters uit Den Haag op de tribune dan afgelopen zondag tegen Polen in Hamburg het geval was, toen waren dat er 144. Ook het Westland is met 91 supporters vanavond goed vertegenwoordigd ter ondersteuning van Oranje. De Westlanders zouden dan ook nog de 34 meegereisde supporters uit Voorburg-Leidschendam, of de 41 fans uit Pijnacker-Nootdorp tegen kunnen komen. Vanuit Zoetermeer reizen 35 supporters naar het in de deelstaat Saksen gelegen Leipzig, vanuit Delft zijn dat er 40.

In het stadsgewest Haaglanden is de animo om Oranje tijdens dit EK achterna te reizen in Rijswijk het minst, vanavond zitten slechts 22 Rijswijkers op de tribune om Koeman & co aan te moedigen tegen de Fransen.

Kaartkopers

Het is wel belangrijk om te weten dat de voetbalbond van elke wedstrijd ongeveer twintig procent van de kaartkopers de gemeente niet weet. En, zo laat de afdeling voorlichting weten, deze cijfers gaan alleen om de kaartkopers en veel van deze mensen zullen twee kaarten hebben besteld.

 

Lees verder