Website Voetbalexperience voorspelt: ‘Nederland verliest met 3-1 van Frankrijk’    

Het EK-duel tussen Nederland en Frankrijk van vanavond, de wedstrijd waar zoveel Nederlandse voetbalsupporters zich op verheugen, zou eigenlijk ook schriftelijk kunnen worden afgehandeld. Immers, de uitslag staat al vast, de Fransen winnen namelijk met 3-1. Aldus de voorspelling van website Voetbalexperience.

Tekst: Peter Petit

Achter de website Voetbalexperience schuilt een groep gepassioneerde voetbalfans en –amateurs. Op hun website laten de initiatiefnemers weten voor hun EK-voorspelling op zoek te zijn geweest naar wat de kansen bij de bookmakers zijn, welke landen in vorm zijn en welke spelers er tijdens het EK belangrijk zijn voor hun land.

Voetbalkennis

Deze hartstochtelijke voetballiefhebbers zijn in voorgaande EK-wedstrijden gedoken om te kijken wie dit jaar het favoriete team is en wat de beste voorspelling is. Ook is gekeken naar de odds van de EK-deelnemers, de selecties en de recente resultaten. Tenslotte hebben de makers van de website ook hun eigen voetbalkennis erop losgelaten. De uiteindelijke conclusie na alle voorspellingen van de groeps- en knock-outwedstrijden luidt dat Frankrijk met de titel naar huis gaat, na winst in de finale tegen Engeland.

Voorbehoud

Gelukkig maken de voetballiefhebbers die verantwoordelijk zijn voor de website zelf wel een voorbehoud. ,,Hoewel we ongetwijfeld niet alle wedstrijden goed zullen hebben, hebben we er dit jaar toch echt een heel goed gevoel bij”, zo laten ze weten.

Na de tot nu toe achttien gespeelde wedstrijden klopte één voorspelling wat betreft de uitslag, de 1-1 van Schotland tegen Zwitserland. Van negen wedstrijden werd wel de winnaar juist voorspeld, maar niet de uitslag. Zo werd afgelopen zondag de winst van Oranje tegen Polen goed voorspeld, maar niet de uitslag. In plaats van de 1-2 zege, werd vooraf een 0-2 overwinning verwacht. Nu gebleken is dat de website er tot nu toe zo vaak naast zat, moeten we de prognose van vanavond, 1-3 nederlaag voor Oranje, maar met een grote korrel zout nemen. Kortom, er is nog hoop voor Oranje!

 

 

Lees verder