Einde DHSC nabij door schuldenlast en bestuurlijke problemen

Bij Vierde Divisionist DSHC uit Utrecht gaat de stekker eruit, meldt AD/Utrechts Nieuwsblad. Vorige maand trok ook oud-international Wesley Sneijder zich al terug bij de club. Zijn broer en aanvoerder van het eerste team, Rodney, maakte al de overstap naar De Meern.

De club heeft een schuldenlast van naar verluidt rond de twee ton euro en ook was het de afgelopen jaren een komen en gaan van bestuursleden, wat de rust en kans op herstel ook niet mogelijk maakte. De club ontstond zeventien jaar geleden uit een fusie en de naam staat voor  DOS Holland Stichtse Boys Combinatie.

BALV

Komende maandag, tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering, zal de club ontbonden worden. Zoals gemeld liep de schuldenlast de afgelopen jaren op naar rond de twee ton. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om te trachten met een saneringsplan de club alsnog te redden. De club was inmiddels ook losgekoppeld van de Stichting Sport Ondiep en de Wesley Sneijder Foundation.

Wesley Sneijder

Ook de door Wesley Sneijder als voorzitter/penningmeester aangestelde Harry Lulofs vertrok, waardoor de bestuurscrisis er niet kleiner op werd. De KNVB had al gedreigd om bij een nieuwe betalingsachterstand de elftallen uit de competitie te halen.

Competitie

De KNVB is op de hoogte van de situatie bij DHSC, maar laat weten vooralsnog niets te kunnen ondernemen, omdat een officieel bericht de voetbalbond nog niet heeft bereikt. Wel liet de KNVB weten, dat spelers – als de club wordt opgeheven – altijd over kunnen stappen (dus ook spelers van de A-categorie) naar een andere club. Over gevolgen voor de competitieopzet in de Vierde Divisie wil de KNVB nog niet vooruitlopen. In Utrecht komt er een sportcomplex vrij bij het ophouden te bestaan van DHSC.

 

Lees verder