Westlandia heeft in deze regio hoogst genoteerde jeugdopleiding bij amateurclubs

De nieuwste top-500 jeugdopleidingen van voetbalclubs, gebaseerd op de eindstanden van de voorjaarscompetities, is beschikbaar. Voor clubs zijn de ranglijsten een aardige graadmeter om te zien waar men staat met de jeugdopleiding.

Bij de amateurclubs is landelijk Alphense Boys opnieuw koploper. Het verschil met nummer twee AFC is wat kleiner dan de afgelopen jaren. In deze regio staat Westlandia op plek negen het hoogst. In de top vijftig staan uit deze regio verder: Quick (13e), HBS (26e), Forum Sport (28e), Excelsior Maassluis (38e), DSO (40e), Wilhelmus (46e) en Voorschoten’97 (48e).

Niveau

De ranglijsten zijn gebaseerd op de resultaten van JO13-1 tot en met JO19-1 van elke club. De ene club speelt hoog door eigen spelers goed op te leiden, de andere door spelers van buiten te scouten. Grotere clubs hebben statistisch gezien meer getalenteerde spelers en hebben daarmee een voordeel ten opzichte van kleinere clubs. De ranglijsten zeggen door dergelijke factoren niet alles over de kwaliteit van een jeugdopleiding, maar brengen wel goed in beeld op welk niveau clubs spelen.

Klik HIER voor een volledig overzicht

Lees verder