Rob Gieben (TAC’90): ,,Er zijn uitdagingen genoeg voor komend seizoen”

TAC’90-trainer Rob Gieben (foto) zag zijn selectie flink uitgebreid worden. Er kwamen 26 nieuwe spelers bij en met de gebleven spelers zal Gieben zijn selecties voor het eerste en tweede elftal moeten samenstellen. Tien spelers vertrekken inmiddels naar elders.

Tekst: Ton Beije

Gieben werd eerder aangesteld als de nieuwe trainer met ingang van komend seizoen. Hij stapte echter eerder in als opvolger van Arie van der Padt. TAC’90 haalde nog de nacompetitie, maar wist zich op de valreep niet te plaatsen voor een plek in de eerste klasse.

Gieben over de periode, dat hij is ingevallen bij TAC’90: ,,Toen de samenwerking tussen de club en collega trainer Arie van der Padt werd beëindigd, is mij door het bestuur gevraagd het over te willen nemen. Ik ben toen met mijn assistent trainer Arsenio Halfhuid en de technisch manager om de tafel gegaan en hebben we de situatie besproken. Op dat moment stond de ploeg op de één na laatste plaats met 19 punten uit 17 wedstrijden. Het ging nog om zeven wedstrijden en met een gemiddelde van twee punten per wedstrijd, dus veertien punten in totaal, zou het moeten lukken om ons direct veilig te spelen.”

Vertrouwen

,,Een zeer lastig karwei, maar de jongens, de staf en het bestuur, hadden het volste vertrouwen dat het goed zou komen”, gaat Gieben verder. ,,Met deze volledige steun hebben we besloten het te gaan doen. We zijn begonnen om binnen zeer korte tijd rust, duidelijkheid en plezier terug te brengen, zowel in- als buiten het veld. De jongens hebben de rug gerecht, hebben zeer goed getraind en alles gegeven tijdens de wedstrijden.”

Onnodig

,,Uiteindelijk hebben we elf uit zeven behaald, dus drie punten te weinig. Deze drie punten hebben we geheel onnodig verloren in twee thuiswedstrijden die we hadden moeten winnen maar beide gelijk speelden. Dus als we onszelf iets kunnen verwijten, dan zijn het deze twee wedstrijden geweest. Een harde les, die we mee moeten nemen naar komend seizoen”, aldus Rob Gieben.

Degradatie

Toch redde TAC’90 het ook niet in de nacompetitie. Hoe pijnlijk was dat? Gieben: ,,Ondanks de enorme teleurstelling dat we nacompetitie moesten spelen, hebben de jongens tegen DONK en HVV ook weer alles gegeven. Maar goed, we vlogen tegen HVV eruit met als gevolg dat we komend seizoen in de tweede klasse spelen. Ik was nog nooit gedegradeerd, dus dit was voor mij weliswaar een nieuwe, maar intens trieste ervaring. Ik heb het persoonlijk als zeer pijnlijk ervaren voor mijn jongens, de staf, het bestuur en onze trouwe supporters. Ik heb de staf en spelers van HVV direct na de wedstrijd gefeliciteerd en feliciteer hen nu weer met het behalen van de promotie naar de eerste klasse. Prachtig resultaat voor deze mooie Haagse club.”

Overschrijvingsperiode

De de overschrijvingsperiode is voorbij. Is Gieben tevreden wat TAC’90 betreft?  Hij: ,,Ja, ik ben ondanks de teleurstelling dat een tweetal nieuwe aanwinsten niet kunnen komen in verband met terugkeer naar hun geboorteland, zeer tevreden over de spelers die komend seizoen het shirt van TAC’90 gaan dragen. Er staat een heel mooie selectie van iets meer dan veertig personen. Een groep van spelers met ervaring op het hoogste amateurniveau tot aan jong talent van achttien jaar. De club zal komend seizoen een tweede team inschrijven in de reserve tweede klasse, vandaar het grote aantal nieuwe spelers dat naar TAC’90 komt.”

Volwaardig

,,Het tweede team zal dus een volwaardig selectieteam zijn waar enerzijds nog relatief jonge talentvolle spelers zich kunnen ontwikkelen en doorgroeien naar het eerste team”, kijkt Gieben vooruit. ,,Anderzijds zal het tweede team fungeren voor eerste elftalspelers die terugkomen van een blessure en of weinig minuten hebben gemaakt in de hoofdmacht. Heel belangrijk dus dat dit team zich de komende jaren goed gaat ontwikkelen met als doelstelling om binnen de club een stabiele factor te worden en op sportief gebied door te groeien naar een uitdagend reserve hoofdklasseniveau. Kortom, uitdagingen genoeg, goed om weer snel te kunnen starten met de voorbereiding.”

Giovanni Spaan

Een overzicht van de 26 nieuwe spelers die gekomen zijn voor het eerste en tweede team: Jeremy Agyemang en Kenneth Duah (beiden Vitesse Delft), Joost de Kubber (Meeuwenplaat), doelman Giovanni Spaan en Né-Shawn Morris (beiden FC Skillz), Baris Dögrusöz (Verburch), Ferdi Atli (Aalborg BK), Ufuk Bayraktar, Bekir Bulut, Muhammed Simsek en Wol Denin (allen HMSH), Keanu Daan, Cartalino Joseph en Aurillio Olf (allen sv Chalois), Jamie Garieb (Wilhelmus), Furkan Ince (VFC), Anass Jaouhari (Forum Sport), Soeradj Matadin (Toofan), Kamiel Mohabir (RKDEO), Sheroen Palm (Wanica Star), Keyen Telgt (geen club), Yeiner Tellez Polania (RKAVV), Ronathan Willems, Brian Albertus en Sjardlison Luciana (allen VCS) en Dave Genesh (geen club).

Vertrekkers

Tegenover 26 nieuwelingen stond een tiental van tien spelers die elders hun geluk gaat beproeven: Mert Dogrusoz en Ennis Akona (beiden VUC), Jessy Smit en Aloisio Da Luz (beiden SVC’08), Dion van Wijk (sv Den Hoorn), Jesus Peñate (Nieuwenhoorn), Mounir Faloun (LFC), Jahir Valerius (Spartaan’20), Hafid Laari en Yassin Irzi (beiden GSC ESDO).

 

 

Lees verder