Oussama Bekkaoui, trainer FC Skillz, behaalt diploma VC4

Oussama Bekkaoui (foto), hoofdtrainer van eersteklasser FC Skillz, heeft onlangs zijn diploma Voetbalcoach 4 behaald. Met de licentie VC4 is het toegestaan als trainer-coach werkzaam te zijn in het gehele amateurvoetbal of de beloftencompetitie betaald voetbal, de eredivisie vrouwen en/of als assistent-trainer in het betaalde voetbal.

Oussama over zijn opleiding en het afgelopen seizoen. ,,Ik mag als trainer en als mens terugkijken op een leerzaam seizoen van ‘extremen’.  Voor mijn VC4 heb ik als assistent-trainer stage mogen lopen bij Excelsior Rotterdam O21, waar we op de slotdag in de competitie de tweede promotie op rij mee hebben weten af te dwingen.”

Achtbaan

,,Voor wat betreft mijn rol als hoofdtrainer van FC Skillz is het een seizoen geweest waar de vergelijking met een (emotionele) achtbaan wel opgaat. Tot 20 april speelden we immers voor de titel in de eerste klasse, maar na een aantal verliespartijen, was handhaving – ten gevolge van de verstrekte degradatie – het doel dat we ook op de slotdag hebben behaald”, zo gaat hij verder.

Droom

,,Voor mij staat ontwikkeling altijd centraal in wat ik doe en het behalen van mijn VC4 zie ik wederom als een stap richting mijn droom om uiteindelijk als hoofdtrainer bij een BVO te kunnen werken.”

 

Lees verder