Ryan Koolwijk komend seizoen assistent-trainer bij ADO Den Haag O19

Ryan Koolwijk (foto) wordt met ingang van het nieuwe seizoen assistent-trainer van de Onder 19 van ADO Den Haag, zo meldt het AD. De oud-prof kwam tot ruim vierhonderd officiële wedstrijden in het betaald voetbal bij Excelsior Rotterdam, NEC Nijmegen, Almere City, FC Den Bosch, AS Trencin en PEC Zwolle.

Tekst: Peter Petit

Ryan Koolwijk wordt bij het O19-team van ADO Den Haag de rechterhand van hoofdtrainer Henk de Zeeuw. Het is de bedoeling dat Koolwijk, die het assistent-trainerschap bij ADO Den Haag blijft combineren met dezelfde functie bij het nationale team van Suriname, zo snel mogelijk het UEFA-diploma gaat halen. In de toekomst ambieert de zevenvoudige Surinaams international een functie als hoofdtrainer boven het assistenschap bij een BVO.

Smitshoek

Met zijn nieuwe functie bij ADO Den Haagkomt er een eind aan de actieve voetballoopbaan van de centrale middenvelder. De laatste twee seizoenen speelde hij, samen met boezemvriend Luigi Bruins, bij de amateurs van het Barendrechtse Smitshoek, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Derde Divisie. Koolwijk moest de play-offwedstrijden en de daaropvolgende promotiefestiviteiten missen vanwege zijn activiteiten voor de Surinaamse bond.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder