Marko Vejinović stopt als prof en wordt jeugdtrainer bij Feyenoord

Marko Vejinović (foto, nog in ADO-shirt) en Heracles Almelo gaan uit elkaar. De 34-jarige middenvelder, die ook bij ADO Den Haag onder contract heeft gestaan, heeft laten weten te stoppen als profvoetballer.

Hij gaat zich richten op het trainersvak en tekent een contract bij Feyenoord, waar hij assistent-trainer wordt van Feyenoord Onder 16. ,,Met een zwaar maar dankbaar hart neem ik afscheid van mijn carrière als profvoetballer”, laat Vejinović weten op de site van sc Heracles, zijn huidige club. ,,Jarenlang heb ik met passie, inzet en trots op het veld gestaan. Voetbal is en blijft mijn grote liefde, en hoewel mijn tijd als speler nu ten einde komt, markeert dit ook een nieuw begin. Met veel enthousiasme begin ik mijn trainerscarrière bij Feyenoord. Ik ben vastberaden om mijn ervaring, tactisch inzicht en liefde voor het spel over te brengen aan de volgende generatie voetballers.”

Carrière

Marko Vejinović doorliep de jeugdopleiding van Ajax en speelde ook bij de jeugd van FC Utrecht en AZ en tekende daar zijn eerste contract. De geboren Amsterdammer speelde verder daarna bij Heracles Almelo (eerste keer), Vitesse, Feyenoord, wederom AZ, het Poolse Arka Gdynia en in december 2020 tekende hij een contract tot medio 2023 bij ADO Den Haag. Na de degradatie van ADO Den Haag verkaste hij al in 2021 naar het Chinese Tianjin Jinmen Tiger, om in de zomer van 2022 terug te keren bij sc Heracles.

Lees verder