Prijswinnaars Westlands Voetbal Gala weer bekend

Het spectaculaire Westlandse voetbalgala heeft natuurlijk een sterk ons-ken-ons-karakter. Het door Rodi West Media georganiseerde festival trekt natuurlijk ook veel voetballiefhebbers en hun aanhang.

Tekst: Cees van der Pol      |     Foto’s: Frank van Leeuwen (SportSnap.nl)

De weersomstandigheden waren op maandag 24 juni ook heel erg prettig. Voor het uitdelen van de prijzen moesten de vele bezoekers weer naar binnen bij Unicum Elzenhagen worden geroepen. Alphons de Wit praatte de avond aan elkaar met Westlandse grappen en diverse coryfeeën reikten de bokalen uit aan de prijswinnaars.

Beste voetballer

Twan van Meerten van de FC ’s-Gravenzande werd volgens de jury de beste speler van het Westland. Arthur Zuijderwijk reikte de prijs uit.

Twan van Meerten

Beste keeper

Het was niet de grootste verrassing van het Westlands Voetbalgala dat de beste keeper van het Westland dit seizoen in het doel bij HVC’10 stond: Kenny Lipman. Hij was erg blij met de uitslag van de jury. Keeper Lipman keepte de sterren van de hemel in dit seizoen, was de minst gepasseerde doelman van 3D en leverde tien zogenaamde ‘clean sheets af. Lipman werd ook gekozen voor de selectie van het Westlands elftal voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Hij kreeg de prijs van de ex-ADO Den Haag-doelman Robert Zwinkels.

Kenny Lipman

Ploeg van het jaar

HVC’10 presteerde goed door binnen één seizoen terug te keren naar de tweede klasse, FC ’s-Gravenzande wist promotie af te dwingen naar de Vierde Divisie, maar de prijs van beste ploeg ging naar sc Monster. Dat in twee jaar tijd van de derde naar de eerste klasse promoveerde. Spits Jurgen Warbout nam de prijs in ontvangst. HVC’1o werd tweede en FC ’s-Gravenzande deelde met Maasdijk en VELO de derde  plaats.

Talent van het jaar

sc Monster haalde ook de prijs binnen van het talent van het jaar in de persoon van Bink de Brabander. De tweede plek in deze categorie was voor Leandro Havinga van KMD.

Bink de Brabander

Glenn Boon oeuvreprijs

Er was nog wel een persoonlijk succes voor Glenn Boon. De jury van Westlandse persmensen gunde hem de mooie oeuvre-award voor zijn verdiensten in het Westlandse voetbal. Hij speelde onder meer bij Hoek van Holland, Westlandia, ADO Den Haag  en HVC’10. In maart van dit jaar blesseerde hij voor de tweede keer z’n  knie en hem werd dringend geadviseerd met voetbal te stoppen. Vader Piet Boon (zeker geen onbekende in de streek) overhandigde de prijs aan zijn zoon.

Glenn en Piet Boon

Topscorer

Rozzela Lievaart (zie kopfoto) werd topscorer bij de vrouwen. Bij de mannen was dat Vince van der Knaap (Verburch).

Onze partner Sportsnap was op dit gala aanwezig, Klik HIER voor meer foto’s.

Lees verder