Oud-speelster Nangila van Eyck nieuwe manager vrouwenvoetbal ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft Nangila van Eyck (foto) aangesteld als nieuwe (technisch) manager vrouwenvoetbal. De 39-jarige oud ADO Den Haag-speelster en voormalig international zal zodoende verantwoordelijk zijn voor zowel de algemene als technische zaken bij ADO Den Haag Vrouwen.

Foto’s: Eric de Wit

Nangila van Eyck begon haar voetballoopbaan het Zoetermeerse DWO en speelde later voor KFC‘71 en sv Saestum, toentertijd uitkomend op het hoogste vrouwenvoetbalniveau in Nederland. Bij de start van de Eredivisie Vrouwen in 2007, maakte de geboren Zoetermeerse de overstap naar de Residentieclub. Van Eyck wist historie te schrijven door in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Willem II, het eerste Haagse (vrouwen)doelpunt ooit te scoren. Daarnaast werd Van Eyck in het debuutjaar bekroond tot topscorer van ADO Den Haag Vrouwen. Na haar verblijf in Den Haag kwam Van Eyck in haar carrière nog uit voor respectievelijk SC Heerenveen en SV Meppen.

Van Eyck behoorde van 2005 tot 2013 tot de selectie van het Nederlands vrouwenelftal. Hierin kwam zij tot 37 officiële wedstrijden voor het nationale team. Haar debuut maakte zij op 16 februari 2005 tegen Spanje. Verder was Van Eyck niet alleen actief als speelster voor Oranje, maar fungeerde zij tijdens het WK in 2019 eveneens als scout.

Na haar voetbalcarrière is Van Eyck, naast haar eigen bedrijf, actief gebleven in het vrouwenvoetbal. Bij zowel HHC als BDE was zij als hoofdtrainster verantwoordelijk voor het eerste vrouwenelftal. ,,We zijn zeer verheugd met de komst van Nangila als opvolger van zowel Annabel Toorenburg als Karin Punt”, zegt algemeen directeur Natascha van Grinsven-Admiraal op de clubsite. ,,Toen we hoorden van het vertrek van Annabel en Karin, zijn we op zoek gegaan naar één persoon die het vrouwenvoetbal bij ADO Den Haag weer een stap verder kan brengen. Dat is gelukt in de persoon van Nangila. Ze heeft voor zowel onze club als voor het nationale team gespeeld, waardoor ze het vrouwenvoetballandschap als geen ander kent en heeft daarnaast de nodige organisatorische ervaringen opgedaan met haar eigen bedrijf. Zodoende past ze perfect in het profiel en zijn wij ervan overtuigd dat zij de geschikte persoon is om het stokje over te nemen.”

,,Ik vind het een enorme eer om het stokje over te nemen van Annabel en Karin en kijk ernaar uit om deze rol binnen ADO Den Haag te mogen vervullen”, aldus Nangila van Eyck op de ADO-site. ,,Ik heb een enorme passie voor het vrouwenvoetbal en het is een ontzettend mooie uitdaging om de ervaringen die ik zowel binnen als buiten het veld heb opgedaan in te kunnen zetten om het vrouwenvoetbal bij ADO Den Haag verder te kunnen professionaliseren. Ik hoop iedereen die betrokken is bij deze club binnenkort te mogen ontmoeten en gezamenlijk de nodige stappen te kunnen zetten.”

Lees verder