DHSC houdt op te bestaan, hoe gaat KNVB met open plaats om?

Afgelopen zondag bracht Haaglanden Voetbal al het verhaal over DHSC, dat op omvallen stond. Maandag hebben de leden tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering de stekker er inderdaad uitgetrokken.

DHSC (Dos Holland Stichtse Boys Combinatie) kampt – zo wordt algemeen aangenomen – met een schuld van omstreeks twee ton euro. Tot de schuldeisers behoren onder meer de KNVB, de Gemeente Utrecht en de Belastingdienst.

Het is einde verhaal. Na zeventien jaar komt er een einde aan de fusieclub, waar de familie Sneijder, in het bijzonder oud-international Wesley Sneijder, zich ook volop mee hebben bemoeid. Bij RTV Utrecht zei Wesley Sneijder al: ,,Het was water naar de zee dragen.”

Open plek Vierde Divisie

DHSC had zich weten te handhaven in de Vierde Divisie. Het is de vraag hoe de KNVB dit gaat oplossen. Of komend seizoen met een oneven aantal clubs in de Vierde Divisie of wellicht wordt er alsnog een plek ingeruimd voor mogelijk de verliezer van de finale van de clubs die streden voor nog een ticket voor de Vierde Divisie DZC’68 promoveerde na winst (via pingels) op Flevo Boys. Mogelijk krijgt Flevo Boys alsnog een plaats in de Vierde Divisie. Het is aan de KNVB om een oplossing uit de hoge hoed te toveren.

 

Lees verder