ADO Den Haag heeft trainersstaf jeugd voor komend seizoen rond

De trainersstaf van de jeugdopleiding van ADO Den Haag van zowel de jongens als de meiden is zo goed als ingevuld voor het seizoen 2024-2025. Ervin Lee (foto) zal komend seizoen ADO Den Haag onder 21 weer onder zijn hoede nemen met Ronald Samson als assistent.

Bij O19 (voorheen O18) zijn er twee nieuwe gezichten: Henk de Zeeuw (hoofdtrainer) en oud-prof Ryan Koolwijk (assistent). Hoofdtrainer Frans Danen zal komend seizoen de O17 gaan trainen. Hij krijgt een nieuwe assistent: oud-prof Fernando Derveld zal hem komen versterken. Verder zijn er ook nieuwe gezichten bij de JO15 en JO12. Bij JO15 zal Arie van der Padt aan het roer staan. Hij was eerder als trainer bij de ADO den Haag Opleiding werkzaam. Robbert Renirie, vorig seizoen trainer bij de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam, zal de JO12 gaan leiden.

Arie van der Padt

Albert van der Dussen, Academy Director, is zeer verheugd de trainersstaf voor het komende seizoen rond te hebben. Op de clubsite zegt hij: ,,Het is een intensief proces, maar ik ben content met de uitkomst en dat de alle teams weer voorzien zijn. We zijn erg tevreden over de kwaliteit van de trainersstaf voor het komende seizoen. We willen kwaliteit en talent blijven waarborgen op De Aftrap en zijn ervan overtuigd dat deze trainers hier stuk voor stuk hun steentje aan kunnen bijdragen. Er is bewust gekozen voor meer coaches met een achtergrond in het betaald voetbal zoals Ryan Koolwijk, Fernando Derveld en Erbim Fagu. Met nieuwkomers Henk de Zeeuw, Arie van de Padt en Robbert Renirie hebben we er daarbij weer een aantal gedreven en talentvolle coaches bij gekregen.”

Lisa Guijt

Annabel Toorenburg, die als technisch manager afscheid neemt bij de ADO Den Haag Vrouwen, deelt het gevoel van Van der Dussen: ,,Ook bij de vrouwentak zijn we blij dat het grootste gedeelte van de trainersstaf voor aankomend seizoen is ingevuld. Met het doorschuiven van Lisa Guijt (naar Jong ADO Den Haag Vrouwen) laten we wederom zien dat we het niet alleen belangrijk vinden dat speelsters zich blijven ontwikkelen, maar ook onze trainers. Lisa heeft een de afgelopen seizoenen een enorme groei doorgemaakt en is klaar voor een volgende stap in haar trainerscarrière. We zijn met verschillende kandidaten in een vergevorderd stadium inzake de twee openstaande vacatures en hopen deze op korte termijn af te ronden.”

Bij de jeugdopleiding van de vrouwen blijven de trainers van de MO17 ongewijzigd. Ook aankomend seizoen staat Marten Glotzbach aan het roer, hij wordt ondersteund door Gert-Jan Dupon.

(Bron & foto’s: ADO Den Haag)

Lees verder