FC Eindhoven vindt in Maurice Verberne nieuwe hoofdtrainer

Het heeft even geduurd maar Maurice Verberne (foto) heeft dinsdag dan eindelijk zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract als hoofdtrainer van FC Eindhoven. Donderdag leidt de 52-jarige trainer met een verleden als speler bij ADO Den Haag, de eerste training van het seizoen in het Jan Louwers Stadion.

Tekst: Peter Petit

De inwoner van het Brabantse Beek en Donk keert hiermee terug naar bekend terrein. Als assistent-trainer was Verberne tussen 2013 en 2018, de topjaren van de tweede club uit de Lichtstad, reeds werkzaam in wat toen nog de Eerste Divisie heette. Nadien was Verberne werkzaam als assistent-trainer en interim-trainer bij NAC Breda, Roda JC, Helmond Sport en MVV. Bij deze ontwikkelclub uit Maastricht maakte Verberne indruk door met een beperkt budget twee seizoenen uitstekend te presteren.

Bouwen

Veberne laat op de website van de club weten superblij te zijn met zijn terugkeer bij FC Eindhoven, waar hij als assistent mooie jaren heeft beleefd. ,,De komende tijd gaan we samen aan een nieuw team bouwen om hopelijk weer zo succesvol te worden.”

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder