Laakkwartier raakt routine kwijt, nieuwe trainer bij Wilhelmus

Wilhelmus was dicht bij promotie, maar moet toch weer starten in de derde klasse. Laakkwartier is blij dat het weer op dat niveau mag beginnen, want de vierde klasse was akelig dichtbij.

Laakkwartier-trainer Giovanni Linnenbank moest met zijn team lang knokken om aan degradatie te ontkomen. Dat is in ieder geval gelukt. Een belangrijk koppel, Karam en Hamza Boukhari (foto), gaf lang aan de club trouw te blijven, maar het duo vertrok tijdens de overschrijvingsperiode uiteindelijk toch naar GSC ESDO. In hun kielzog namen zij Abdelsamad Amakran mee naar Sportpark Escamp I. Maar men heeft bij  Laakkwartier niet stil gezeten. Morgen een uitgebreid overzicht van onder meer de nieuwkomers.

Wilhelmus

Wilhelmus leverde lang strijd aan kop met Graaf Willem II VAC, dat toch de langste adem had. In de nacompetitie had Wilhelmus onder trainer Piet Gelauf jr. geen verder succes. Gelauf jr. had het stokje tijdens het seizoen overgenomen van de vertrokken Jan Linkerhof.

Hoewel Gelauf het prima heeft gedaan, staat er vanaf komend seizoen een nieuwe hoofdtrainer voor de groep: Cyrille Wismans. Hij ziet als nieuwelingen naar de Groene Zoom komen: Emir Teze (DHC), Ilias Daoudi (SVC’08), Mathieu de Heer (DSO), Helder Dosario (DHC), Sofyan Abouhaf (niet bekend), Ruchir Gobind (RKDEO) en Axel Ruesen (VUC). Twee spelers keren Wilhelmus de rug toe en gaan voetballen in Zoetermeer bij DSO: Floris en Jelle Boeije.

Bij Wilhelmus vertrekt ook doelman Pepijn van Beers. Hij keepte zijn gehele jeugdperiode bij Wilhelmus in de eerste elftallen en in de senioren kwam hij uit voor het eerste en tweede, maar moest veelal genoegen nemen met een reserverol. Hij vertrekt voor studie naar het buitenland.

(Wij pretenderen niet compleet te zijn. Aanvullingen via: redactie@haaglandenvoetbal.nl )

Lees verder