Voortbestaan van LFC uit Leiden in gevaar na huuropzegging

Het Leidse LFC, voorheen FC Boshuizen, verkeert in zwaar weer. Het is de vraag of de club komend seizoen met haar teams aan de competitie kan deelnemen. De Gemeente Leiden heeft begin deze maand de huur opgezegd.

De Gemeente is van mening dat LFC al langere tijd niet voldoet aan de voorwaarden voor een levensvatbare club. Bovendien heeft de club een schuld bij de Gemeente waar het de huur betreft en het onderhoud van de velden. Volgens verantwoordelijk wethouder Fleur Spijker is er ook geen realistisch uitzicht op een verbetering van de situatie.

Velden

De wethouder heeft wel aangegeven dat de velden behouden blijven voor de buitensport en heeft van gemeentewege ook alle medewerking toegezegd voor de (vooral jeugd-)leden om een nieuwe club te vinden.

Niet akkoord

LFC heeft inmiddels al laten weten niet akkoord te gaan met het besluit van de gemeente. De club bestrijdt niet dat er schulden zijn, maar de feiten moeten wel juist worden weergegeven en dat is volgens LFC op dit moment niet het geval. LFC denkt na over vervolgstappen.

Lees verder